ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύσφιξη δέρματος: Μπορούμε να την επιτύχουμε χωρίς χειρουργική επέμβαση;

27 Φεβρουαρίου 2023, 09:00

images

Η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης που συμβαίνει λόγω της απώλειας πρωτεϊνών που ονομάζονται κολλαγόνο και ελαστίνη. Ανεξάρτητα από τη γενετική ή την ηλικία σας, υπάρχουν ορισμένες μη χειρουργικές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να συσφίξετε ενεργά το δέρμα σας — ή τουλάχιστον να αποτρέψετε την περαιτέρω χαλάρωση.

Αντηλιακό

Επειδή ο ήλιος έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος – και συγκεκριμένα, στην επιτάχυνση της αποδόμησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η χρήση αντηλιακού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος. Μπορεί να επιβραδύνει εντυπωσιακά τη διαδικασία, διατηρώντας το δέρμα σας πιο σφριγηλό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύσφιξη δέρματος με υπερήχους ή ραδιοσυχνότητες

Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μπορεί να διεγερθεί με ραδιοκύματα ή με υπερήχους. Η εφαρμογή αυτών των κυμάτων σε στοχευμένες περιοχές , θερμαίνει τα στρώματα κάτω από το δέρμα και τελικά οδηγεί σε σύσφιξη.

Θεραπεία με λέιζερ

Όπως ο υπέρηχος και η ραδιοσυχνότητα, ορισμένα λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Για τη χαλάρωση του δέρματος που συμβαίνει κυρίως λόγω απώλειας κολλαγόνου, αυτά τα λέιζερ μπορεί να είναι ευεργετικά. Ωστόσο, ενώ υπάρχει συναίνεση ότι τα λέιζερ είναι ευεργετικά για τη βελτίωση του δέρματος σε διάφορα πλαίσια, υπάρχει διαμάχη σχετικά με το εάν τα λέιζερ είναι ειδικά χρήσιμα για τη σύσφιξη του δέρματος.

Ενέσιμα

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα το χαμένο κολλαγόνο, ενώ βοηθάει στην αναστροφή της χαλάρωσης. Αυτά τα ενέσιμα υλικά είναι αποτελεσματικά στο να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό όταν η χαλάρωση του δέρματος αποτελεί συνέπεια της απώλειας βάρους στο πρόσωπο.

Αποφύγετε τις συσφικτικές κρέμες και λοσιόν του δέρματος

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να παράγουν τους τύπους αποτελεσμάτων που θα μπορούσατε να έχετε από χειρουργικές επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ προσώπου. Αυτοί οι ισχυρισμοί τείνουν να είναι αβάσιμοι και οι χρήστες αυτών των προϊόντων είναι συνήθως απογοητευμένοι. Ωστόσο, η σύνθεση αυτών των προϊόντων βασίζεται στην επιστήμη της χαλάρωσης του δέρματος και μερικές φορές παράγει κάποια ελάχιστα οφέλη.

Τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα καθεμιάς από αυτές τις μη χειρουργικές επιλογές για τη σύσφιξη του δέρματος, ποικίλλουν. Η συνεργασία με ένα δερματολόγο είναι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε πώς να επιτύχετε τους συγκεκριμένους στόχους που σχετίζονται με το δέρμα σας.


Σχετικά Άρθρα