ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

"Συνταγές" για ωραία χείλια

26 Νοεμβρίου 2021, 16:00

images

Καθώς περνούν τα χρόνια, ακόμα και τα πιο σαρκώδη χείλια τείνουν να χάσουν τον όγκο τους και να γίνουν λεπτά και με ρυτίδες. Η φυσιολογική αυτή διαδικασία δεν μπορεί να αναστραφεί αλλά για όσες γυναίκες είναι ενοχλητική η αλλαγή, υπάρχουν λύσεις.

Καταρχάς υπάρχει η δυνατότητα να μπει υαλουρονικό οξύ στο περίγραμμα των χειλιών, το οποίο χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου 6 μήνες. Η μέθοδος είναι ενέσιμη και γίνεται εύκολα από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο με ή χωρίς τοπική αναισθησία και τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας.

Για όσες θέλουν ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα, υπάρχουν επίσης σκευάσματα με υαλουρονικό που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η οποία ξεπερνά το ένα έτος, ή και ενθέματα μόνιμα που δεν χρειάζεται ξανά να τα συμπληρώσουμε. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, θα πρέπει ωστόσο να είναι βέβαιη η γυναίκα ότι θέλει το συγκεκριμένο το αποτέλεσμα.

Πάντως οι γιατροί συστήνουν στις γυναίκες να μην καπνίζουν για να μην αποκτήσουν ρυτίδες στο άνω χείλος και να έχουν καλύτερη αιμάτωση των ιστών, αλλά και να πίνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς για να διατηρούν ενυδατωμένο το δέρμα και τον οργανισμό τους.

Σχετικά Άρθρα