ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνδυάστε τη χαλάρωση και την υγεία της επιδερμίδας με άλατα μπάνιου

29 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Τα αρωματικά άλατα μπάνιου αποτελούν ένα μέσο χαλάρωσης μετά από μία εξουθενωτική ημέρα. Πέρα από αυτό, όμως, έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν στο σώμα και την επιδερμίδα μας και μπορούμε από τη χρήση τους να εξασφαλίσουμε πολλά οφέλη. Ως υδροδιαλυτά μέταλλα, αρκεί να ρίξετε μια-δυο χούφτες αλάτων σε μία μπανιέρα γεμάτη με νερό και να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Στην αγορά, υπάρχουν πολλά είδη αλάτων μπάνιου, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το άρωμα, τη σύσταση αλλά και τις ιδιότητες. Έτσι, τα συνηθέστερα από αυτά είναι τα παρακάτω:

Γλυκερίνη

Η γλυκερίνη ενυδατώνει σημαντικά, προσφέροντας ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, ειδικά σε όσα άτομα έχουν ακμή.

Όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα)

Το όξινο ανθρακικό νάτριο, ευρέως γνωστό ως μαγειρική σόδα, συμβάλλει σημαντικά στην προστασία από τους μύκητες. Παράλληλα, όμως, μαλακώνει και καθαρίζει ιδιαίτερα το δέρμα και βοηθά στη βελτίωση της υφής του.

Θαλάσσια άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα

Τα θαλάσσια άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα έχουν ιδιαίτερα θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορούν να καταπολεμήσουν δερματικές παθήσεις, αρθριτικά προβλήματα, αϋπνία, υπερβολικό βάρος, κυτταρίτιδα, υποθερμία, πονόδοντο, γυναικολογικά προβλήματα, τραύματα, διαστρέμματα, άγχος, ακόμη και καταθλιπτική συμπεριφορά. Επιπλέον, προσφέρουν ενυδάτωση και ενίσχυση του δέρματος, ενώ χαλαρώνουν σημαντικά τους μύες του σώματος.

Θειικό μαγνήσιο

Το θειικό μαγνήσιο μπορεί να φανεί θαυματουργό για την ευεξία του σώματός μας. Προσφέρει χαλάρωση, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και προλαμβάνει από μυκητιάσεις.

Χλωριούχο μαγνήσιο

Το χλωριούχο μαγνήσιο, ως άλας,  έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες, τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καταθλιπτικής συμπεριφοράς, την αποφυγή καρδιοπαθειών, τη μείωση της κούρασης και της υπέρτασης, αλλά και στη βελτίωση της λειτουργίας του μυϊκού συστήματος. Παράλληλα, όσον αφορά την επιδερμίδα, επιταχύνει τη θεραπεία από δερματοπάθειες.  

Όποιο αρωματικό άλας κι αν διαλέξετε, πάντως, θα σας χαλαρώσει και θα σας προσφέρει τις ωφέλιμες ιδιότητές του... απλόχερα!


Σχετικά Άρθρα