ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές αντιγήρανσης για ένα υγιές δέρμα σε κάθε ηλικία

03 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Αν ήταν εύκολο, θα είχαμε όλοι ωραίο δέρμα μέχρι τα γηρατειά μας. Αλλά είναι δύσκολο, ως ακατόρθωτο να παραμείνουμε για πάντα νέοι και να διατηρήσουμε στα 70 μας, την αψεγάδιαστη επιδερμίδα των 20 χρόνων μας. Οι δερματολόγοι ωστόσο, έχουν να μας δώσουν σαφείς οδηγίες για να καθυστερήσουμε τον χρόνο, να μεγαλώσουμε όμορφοι, και να έχουμε υγιές δέρμα μέχρι την τρίτη ηλικία.

Όπως μας λέει η δερματολόγος- αφροδισιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, Μαρία Καρδάση, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα και συμβουλές για να ξεγελάσουμε τον χρόνο...

1. Χρήση αντηλιακού δείκτη προστασίας και αντιοξειδωτικών παραγόντων όπως η βιταμίνη C και Ε για την πρόληψη της ηλιακής φθοράς.

2. Έγκαιρη απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με ουσίες όπως τα οξέα φρούτων.

3. Ρετινόλη για τη ρύθμιση της κυτταρικής αναπαραγωγής.

4. Πεπτίδια για μείωση της μυϊκής συσπαστικότητας.

5.  Υαλουρονικό οξύ για την ενυδάτωση και την επιδερμική επανόρθωση.

6.  Ισοφλαβόνες στα δέρματα με μειωμένα οιστρογόνα.

7. Αντιφλεγμονώδεις παράγοντες στα ευαίσθητα και ευερέθιστα δέρματα.

Σε ό,τι αφορά τις ιατρικές θεραπίες

Οι θεραπείες στα ιατρεία περιλαμβάνουν BOTOX, ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, νήματα, μεσοθεραπείες, PRP, fraxional τεχνικές και Plasma Light. Ο ειδικός δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός θα κρίνει μετά από ενδελεχή εξέταση ποια από τις θεραπείες αυτές μπορεί να βοηθήσει κάθε άνδρα ή γυναίκα να βελτιώσει την εικόνα του.

Ο ρόλος της άσκησης

Η κυρία Καρδλαση είναι σαφής όταν αναφέρεται στα μεγάλα οφέλη της άσκησης τονίζοντας ότι "μόνο το περπάτημα δεν φτάνει αφού χρειαζόμαστε και μυϊκή ενδυνάμωση"!

Όπως εξηγεί, "μέχρι πρότινος η καλή κατάσταση του καρδιαγγειακού θεωρείτο η πρώτη αντιγηραντική μέριμνα. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Ο ακρογωνιαίος λίθος της πρόληψης του γήρατος  είναι η συντήρηση του μυοσκελετικού συστήματος. Η εκγύμναση των μυών προλαμβάνει τη φθορά των αρθρώσεων καθώς και την οστεοπόρωση. Βελτιώνει τη στάση του σώματος. Εξασφαλίζει ευθυτενή κορμοστασιά σε κάθε ηλικία. Μας απαλλάσσει από πόνους και δυσκαμψίες. Γυμναζόμενοι και κινούμενοι διατηρούμε υγιές το καρδιαγγειακό σύστημα και αποφεύγουμε την καταστροφική συσσώρευση  λίπους. 

Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί και ραχιαίοι απαλλάσσουν τους σπονδύλους και κυρίως τους μεσοσπονδυλίους δίσκους από περιττά βάρη, προλαμβάνοντας τις οσφυαλγίες και ισχιαλγίες. Οι καλοσχηματισμένοι τετρακέφαλοι ανακουφίζουν το γόνατο. Ο δελτοειδής εκτός από την εξαιρετική εμφάνιση που εξασφαλίζει στον βραχίονα-μπράτσο-, γιατί είναι ο μυς που κυρίως διαγράφεται τόσο στην κίνηση όσο και στην ακινησία, προλαμβάνει τα προβλήματα στους ώμους. Οι δυνατοί αυχενικοί και ραχιαίοι μύες βοηθούν την πρόληψη των συμπτωμάτων του αυχενικού συνδρόμου. Απαγωγοί, προσαγωγοί και γλουτιαίοι κρατούν τη σωστή θέση της λεκάνης διαφυλάττοντας τη λειτουργία των ισχίων.


Σχετικά Άρθρα