ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σωστή υγιεινή και περιποίηση για ωραία νύχια

10 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Τα φυσικά, ωραία νύχια ανήκουν σε γυναίκες που τα διατηρούν καθαρά, όχι υπερβολικά μακριά, όχι συνεχώς βαμμένα, και που δεν επιτρέπουν στις ειδικούς περιποίησης των άκρων να κόβουν πολύ βαθιά τα "πετσάκια".

«Το δέρμα αυτό βρίσκεται επάνω από το πιο σημαντικό μέρος του νυχιού, τη «μήτρα» του. Οποιοδήποτε τραύμα στην περιοχή (κόψιμο, δάγκωμα, τράβηγμα) μπορεί να επηρεάσει τη «μήτρα» και τελικά μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εμφάνιση του νυχιού (αποχρωματισμό, γραμμές κτλ)» εξηγεί η μανικιουρίστα των επωνύμων στο Χόλυγουντ, Deborah Lippmann. Σε αυτό συμφωνούν και οι δερματολόγοι οι οποίοι συστήνουν να σπρώχνουμε ή να κόβουμε ελάχιστα το δέρμα στη βάση των νυχιών ώστε να τα προστατεύουμε από βακτήρια.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η συνεχής επικάλυψη του φυσικού νυχιού με απλό βερνίκι, ημιμόνιμο ή τζελ επιμήκυνσης. Όπως συστήνουν οι ειδικοί, κάθε μήνα τα νύχια πρέπει να κόβονται αρκετά κοντά, να ενυδατώνονται και να παραμένουν και μερικές μέρες χωρίς κανένα χημικό στην επιφάνειά τους. 

Αυτό είναι κάτι που δεν τηρούν οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν κάποια στιγμή σοβαρές νόσους που σχετίζονται με τη μόλυνση των νυχιών. Προσοχή και άμεση επίσκεψη σε δερματολόγο λοιπόν, αν τα νύχια παρουσιάσουν στίγματα, μαυρίλες, γραμμές ή πάχυνση.

Σχετικά Άρθρα