ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Selena Gomez: Πώς η ομορφιά και η δημοσιότητα επηρεάζουν την ψυχική υγεία

08 Μαΐου 2023, 16:00

images

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και παραγωγός Selena Gomez είναι υπέρμαχος της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία κι εξηγεί γιατί αυτό το θέμα είναι σημαντικό για εκείνη και γιατί αποφάσισε να λανσάρει μία σειρά ομορφιάς. 

Όπως είπε η ίδια στην Ananda Pellerin του CNN, «βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι πρέπει να επιτύχουν την τελειότητα, κάτι που είναι ανέφικτο. Μίλησα  ανοιχτά για τους δικούς μου προσωπικούς αγώνες ψυχικής υγείας και για το πώς ένιωσα «λιγότερη από κάποιον με τον οποίο με σύγκρινα…».

Και συνέχισε αναφερόμενη στην ενασχόλησή της με τη showbiz από την εφηβική ηλικία: "Το να μεγαλώνεις μπροστά στα μάτια του παγκόσμιου κοινού είναι μεγάλη πίεση. Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον εκείνα τα πρώτα νεανικά χρόνια, αλλά φανταστείτε το με τον κόσμο να σάς κρίνει και να σχολιάζει κάθε πτυχή της ζωής και των επιλογών σας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω περάσει δύσκολες στιγμές. Αποφάσισα να είμαι ανοιχτή γι' αυτό που βίωνα και γι' αυτό έχω ακούσει από τόσους πολλούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζονται με τη δική τους ψυχική υγεία. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να μειώσω το στίγμα που σχετίζεται με τη συζήτηση για την ψυχική υγεία και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να γιορτάσουν τη μοναδικότητά τους".

Τέλος, σχετικά με την εταιρεία καλλυντικών της, δήλωσε: "Υπάρχει τόση πίεση για να εμφανίζεστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο και το μακιγιάζ χρησιμοποιείται συχνά για να κρύψει ή να καλύψει τις ατέλειες. Θέλουμε, όμως, οι γυναίκες –και οι άνδρες– να αμφισβητήσουν τον «κανόνα» της ομορφιάς αλλάζοντας τη συζήτηση και γιορτάζοντας αυτό που κάνει τον καθένα μας μοναδικό".

Θέλω όλοι να βρουν τη δύναμη σε αυτό που τους κάνει σπάνιους. Όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητά μας, να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, ειδικά αυτή τη στιγμή».


Σχετικά Άρθρα