ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ριζική αποτρίχωση: Το βασικό tip ομορφιάς

07 Οκτωβρίου 2019, 15:00

images

Οι λόγοι που μια γυναίκα έχει λιγότερες τρίχες από μία άλλη είναι πολλοί αλλά κυρίως γενετικής φύσεως.

Οι μελαχρινές, γυναίκες στην περιοχή της Μεσογείου, οι πιο ηλικιωμένες, όσες το έχουν κληρονομήσει από τους γονείς –συνηθέστερα την μητέρα- αλλά κι αυτές που αντιμετωπίζουν ορμονικά προβλήματα, θα χρειαστεί να κάνουν στην ζωή τους μία ή περισσότερες προσπάθειες να απαλλαγούν από τρίχες στο μουστάκι, το πηγούνι, τις παρειές, το στήθος, τα χέρια, ακόμα και την κοιλιά…

Για τα πόδια και τις μασχάλες δεν χρειάζεται καν να πούμε κάτι διότι λίγο ως πολύ όλες οι γυναίκες χρειάζονται αποτρίχωση από την έναρξη της εφηβείας και μέχρι να …βαρεθούν ή να αραιώσουν πολύ οι τρίχες στις περιοχές αυτές.

Βέβαια στις μέρες μας αποτρίχωση κάνουν και πολλοί άνδρες που θέλουν να απαλλαγούν από τρίχες στην πλάτη και τους ώμους ή να αραιώσουν τρίχες σε κάποιο σημείο του σώματος που παθαίνει συνεχώς θυλακίτιδες (τρίχες που γυρνούν εσωτερικά και μολύνουν την περιοχή).

Οι μέθοδοι είναι από το απλό ξύρισμα που έχουν σιγά- σιγά εγκαταλείψει όλες οι γυναίκες, τις κρέμες και τα σπρέι, την χαλάουα και το αποτριχωτικό κερί, ως τις ηλεκτρικές μικροσυσκευές που τραβούν τις τρίχες από την ρίζα, τα λέϊζερ και το παλμικό φως που είναι οι πιο σύγχρονες μέθοδοι.

Άλλα από τα παραπάνω συστήνονται για το πρόσωπο κι άλλα για το σώμα ενώ τα λέϊζερ και το παλμικό ταιριάζουν φυσικά σε όλες τις περιοχές, αρκεί οι τρίχες να είναι από καστανές ως μαύρες καθώς τα νέα δεν είναι καλά για όσους και όσες έχουν ξανθές τρίχες ή λευκές.

Στις περιπτώσεις αυτές, η έλλειψη μελανίνης εμποδίζει το μηχάνημα να δράσει όπως πρέπει. Και το άτομο πρέπει πιθανώς να επιστρέψει στην παλαιότερη μέθοδο ριζικής αποτρίχωσης που γινόταν με βελόνα και ηλεκτρισμό.

Αποτρίχωση με βελόνα

Κατά τη συνεδρία χρησιμοποιείται μια λεπτή βελόνα με πάχος τρίχας με την οποία  φτάνουν βαθιά στη ρίζα. Όταν η βελόνα βρεθεί μέσα στον θύλακο της τρίχας, στέλνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος και ηλεκτρολύουν τη ρίζα. Η τρίχα στη συνέχεια μπορεί να τραβηχτεί με ελάχιστη δύναμη.

Παλμικό φως ή Φωτόλυση

Η τεχνολογία του έντονου παλμικού φωτός βασίστηκε στην εκπομπή παλμών φωτός υψηλής έντασης που μοιάζουν με το λέϊζερ αλλά  δεν είναι.

Οι παράμετροι του φωτός εκτιμώνται προσεκτικά και επιλέγονται επιμελώς ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική  και μακροχρόνια εξασθένηση της τρίχας.

Λέϊζερ

Παράγει μια πολύ έντονα εστιασμένη δέσμη ακτίνων του ιδίου χρώματος, συχνότητας και φάσης. Αυτή η φωτεινή ακτινοβολία προωθείται στο εσωτερικό ενός σωλήνα με τη βοήθεια ενός αερίου και η ισχύς της εξαρτάται από τη φύση αυτού του αερίου.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια δέσμη φωτός που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται από τη μελανίνη του θυλάκου με σκοπό την αδρανοποίηση των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας.

ΠΗΓΗ: European Academy of Dermatology

Σχετικά Άρθρα