ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς θα αποτρέψουμε την εμφάνιση ρυτίδων στο μέτωπο

22 Μαρτίου 2023, 16:00

images

Οι ρυτίδες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα ή το πρόσωπο, λόγω εγγενών και εξωγενών αιτιών που οδηγούν σε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα, είναι πάντα καλύτερο και συνήθως πιο εύκολο να προλαμβάνετε τα προβλήματα παρά να τα διορθώνετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση ρυτίδων, ειδικά πρόωρα. Οι ρυτίδες, σε κάποιο βαθμό, είναι αναπόφευκτες, ως φυσικό επακόλουθο της γήρανσης.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι το νούμερο ένα αντιγηραντικό προϊόν, γιατί αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες εκπέμπονται από τις ακτίνες UV του ήλιου. Πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος SPF 50 με κάλυψη UVA και UVB, να το χρησιμοποιείτε καθημερινά και να το εφαρμόζετε κάθε 1-2 ώρες όταν βρίσκεστε έξω ή οδηγείτε στο αυτοκίνητο.

Διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της καταστροφής του κολλαγόνου από τον ήλιο, τη ρύπανση, το κάπνισμα και τις φυσιολογικές μεταβολικές λειτουργίες του σώματός μας. Τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης και παραγωγής κολλαγόνου.

Στρες

Το άγχος οδηγεί στην παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κολλαγόνου. Η άσκηση, ο διαλογισμός και οι χαλαρωτικές δραστηριότητες με φίλους ή οικογένεια μπορούν να βοηθήσουν.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα, όπως και οι ακτίνες UV του ήλιου, παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν σε βλάβη του κολλαγόνου.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει το σώμα και να κάνει πιο εμφανείς τις ρυτίδες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο. Το αλκοόλ περιέχει επίσης σάκχαρα που επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου.

Ύπνος

Η επαρκής ποσότητα ύπνου (οκτώ ώρες) είναι ζωτικής σημασίας για την επανόρθωση του δέρματος. Αποφύγετε να κοιμάστε με το πρόσωπό σας προς τα κάτω, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες από τη συνεχή πίεση και την τριβή. Τα μεταξωτά μαξιλάρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριβής.



Σχετικά Άρθρα