ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να περιποιούμαστε σωστά τα μαλλιά μας καθώς μεγαλώνουμε

24 Φεβρουαρίου 2023, 16:00

images

Η περιποίηση των μαλλιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητά τους καθώς μεγαλώνουμε. Συμμάχους στην αποτροπή της πρόωρης γήρανσης του τριχωτού της κεφαλής, αποτελούν πρακτικές που συστήνουν ειδικοί και τηρούν ευλαβικά πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο:

Αποφύγετε να βάφετε τα μαλλιά σας. Η βαφή μαλλιών βλάπτει τα μαλλιά, καθιστώντας τα ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο και το φριζάρισμα.

Να είστε φειδωλοί με τις επεμβάσεις και τις αλλαγές στα μαλλιά. Η βαφή, το ίσιωμα και η περμανάντ κάνουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας.

Αποφύγετε τη χρήση θερμότητας. Το στέγνωμα των μαλλιών σας με κρύο αέρα ή, ακόμη καλύτερα, με φυσικό τρόπο, είναι πιο υγιές για τα μαλλιά.

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είναι πιο αδύναμα και εύκολα καταστρέφονται. Εάν πρέπει να το βουρτσίζετε όταν είναι βρεγμένο, χρησιμοποιήστε ειδική βούρτσα ή φαρδιά χτένα.

Να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και ήρεμες κινήσεις όταν λούζεστε .

Στεγνώστε τα μαλλιά σας. Μην τα τρίβετε δυνατά με πετσέτα, καθώς αυτό προκαλεί φριζάρισμα και σπάσιμο.

Μην λούζεστε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο ή χλιαρό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας.

Αποφύγετε τα προϊόντα με αλκοόλ. Χρησιμοποιήστε με φειδώ σπρέι μαλλιών, το οποίο περιέχει αλκοόλ. Το αλκοόλ ξηραίνει τα μαλλιά και τα κάνει να σπάνε.

Κάντε χτενίσματα που δεν καταπονούν τα μαλλιά. Οι σφιχτοί κότσοι και οι αλογοουρές τραβούν τα μαλλιά σας και προκαλούν σπάσιμο.

Να κουρεύεστε συχνά. Τα κουρέματα διατηρούν τα μαλλιά σας υγιή, αφαιρώντας τη ψαλίδα, για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Φορέστε καπέλο. Τα καπέλα προστατεύουν τα μαλλιά σας από τη φθορά που τους προκαλεί ο ήλιος.

Τέλος, ορισμένα σαμπουάν μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του όγκου στα μαλλιά και μπορεί ακόμη και να αποτρέψουν την πτώση τους. Τα σαμπουάν με μινοξιδίλη μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση των μαλλιών. Τα σαμπουάν ψευδάργυρου ηρεμούν και να καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής. Το απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνει τη ροή του αίματος ώστε να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή και γερά.


Σχετικά Άρθρα