ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να αποφύγετε το φριζάρισμα στα μαλλιά

20 Οκτωβρίου 2022, 16:00

images

Το φθινόπωρο είναι η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά, διότι η βροχή και η υγρασία προκαλούν το φριζάρισμα που όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε. Βέβαια, ο φθινοπωρινός καιρός δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος για την κατάσταση αυτή. Η χρήση εργαλείων υψηλής θερμότητας, ο λανθασμένος τρόπος χτενίσματος αλλά και περιποίησης των μαλλιών, φέρουν επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το φριζάρισμα. Όλα αυτά αφυδατώνουν την τρίχα, γεγονός που οδηγεί τα μαλλιά στο να φουντώνουν και να δυσχεραίνουν την καθημερινή φροντίδα τους.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να αποφύγετε το φριζάρισμα; Ξεκινήστε αλλάζοντας απλές, καθημερινές σας συνήθειες:

Αρχικά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πώς θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Το να τρίψετε ''βίαια'' με μία πετσέτα τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν, όχι μόνο τα κάνει να φριζάρουν, αλλά καταστρέφει και την τρίχα. Αντί αυτού, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μία βαμβακερή πετσέτα. Αποφύγετε όσο μπορείτε τις τεχνικές styling με υψηλές θερμοκρασίες. Όσο για το πιστολάκι, εάν η χρήση του είναι αναπόφευκτη, προσπαθήστε να μην είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία και να στεγνώνετε ξεκινώντας από τη ρίζα και καταλήγοντας στις άκρες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Μάλιστα, η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού διατηρούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά, συμβάλλοντας στην αποφυγή του φριζαρίσματος.

Ακόμη, τεχνικές όπως η εφαρμογή ελαίου καρύδας, το λούσιμο με μηλόξυδο πριν το ξέβγαλμα ή η αλόη βέρα βοηθούν επίσης στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Άλλη μία σημαντική σημείωση είναι ότι δεν πρέπει να παραμελείτε τα μαλλιά σας. Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα. Επομένως, το να κουρεύεστε συχνά και να κάνετε τις απαραίτητες θεραπείες, διατηρούν  τα μαλλιά υγιή και ελαχιστοποιούν το φριζάρισμα.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών κατά του φριζαρίσματος, για να τελειοποιήσετε το hair look σας.


Σχετικά Άρθρα