ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής

10 Μαρτίου 2022, 16:00

images

Είτε έχουμε απαλλαγεί από την ακμή είτε όχι, τα σημάδια που αυτή αφήνει συχνά είναι ενοχλητικά και θέλουμε να τα εξαφανίσουμε. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που προτείνουν ειδικοί στις νέες γυναίκες και τους νέους άνδρες με ακμή. 

1. Δερματικά Fillers

«Τα δερματικά fillers είναι πολύ καλά για τις ουλές», λέει ο Δρ Anjali Mahto, σύμβουλος Δερματολόγος και Εκπρόσωπος του British Skin Foundation. «Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο του filler που χρησιμοποιείται, η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα - πιθανότατα κάθε έξι μήνες - για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα».

Η αρχική αντίδραση του δέρματός σας μπορεί να είναι μελάνιασμα, πρήξιμο ή ερεθισμός, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί. Καθώς προχωρούν οι θεραπείες για την καταπολέμηση των ουλών, θα υποχωρούν. Αυτή δεν είναι η πιο ακριβή και είναι σχετικά μη επεμβατική και χωρίς πόνο θεραπεία.

2. Ραδιοσυχνότητες με θεραπεία Microneedling

Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός έχει σχεδιαστεί για την αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης χρησιμοποιώντας παλμούς φωτεινής ενέργειας από ραδιοκύματα με μικροσκοπικές βελόνες που τρυπούν απαλά το δέρμα για να βοηθήσουν στην πλήρωση της εσοχής που τείνουν να αφήνουν τα σημάδια της ακμής.

Ο στόχος είναι το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό και σφριγηλό με τις ουλές να φαίνονται μικρότερες και πιο ανοιχτόχρωμες, ενώ η υφή του δέρματος να αφήνεται πιο λεία.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σας και έχει ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, με την ερυθρότητα να διαρκεί μόνο για μία ή δύο ώρες.

3. Ρετινόλη

Γνωστή και ως βιταμίνη Α, η ρετινόλη χρησιμοποιείται κυρίως στις θεραπείες κατά της γήρανσης, αλλά μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για να αποφράξει τους πόρους και να εξαφανίσει τα σημάδια. Είναι μια πιο σταδιακή θεραπεία, αλλά είναι γνωστό ότι αφήνει το δέρμα πιο λαμπερό και λείο.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στο USC, στην Ιατρική Σχολή Keck, Δρ Nada Elbuluk εξηγεί τα οφέλη της μεθόδου αυτής: «Πολλοί ασθενείς με πιο σκούρο δέρμα που αναπτύσσουν σκούρες κηλίδες, γνωστές και ως υπερμελάγχρωση, μπορεί να τις αποκαλούν ως «ουλές». Για άλλους, τα σημάδια ακμής μπορεί να αναφέρονται σε αλλαγές υφής στο δέρμα, όπως εσοχές και ανομοιόμορφη υφή δέρματος. 

Αν είναι το πρώτο, τότε συχνά θεραπεύουμε με προϊόντα όπως τα ρετινοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στη θεραπεία της ακμής. Εάν πρόκειται περισσότερο για μια αλλαγή υφής, τα ρετινοειδή μπορούν επίσης να βοηθήσουν, αλλά συνήθως απαιτείται και μια θεραπεία για αναζωογόνηση».



Σχετικά Άρθρα