ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς λειτουργεί η θεραπεία κυτταρίτιδας QWO;

02 Ιουλίου 2022, 09:00

images

Για δεκαετίες, η κυτταρίτιδα φαινόταν ως ένα αναπόφευκτο -και σε μεγάλο βαθμό μη θεραπεύσιμο- "αισθητικό νόσημα", ανεξάρτητα από το ποια τοπική θεραπεία, δίαιτα ή άσκηση ρουτίνας συνιστώνται. Η κυτταρίτιδα δεν είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να «διορθωθεί» αλλά απασχολεί μόνον όταν γίνεται ενοχλητική για την ίδια τη γυναίκα.

Μετά την έγκρισή της από τον FDA πριν από λίγους μήνες, η θεραπεία κυτταρίτιδας QWO φαίνεται ότι θα μπορούσε επιτέλους να τα αλλάξει όλα αυτά... Η διαδικασία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά και οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν να υποβληθεί η ενδιαφερόμενη σε τρεις συνεδρίες, αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα μπορούσε να απαιτήσει κάποια προσαρμογή προς τα επάνω. Τα αποτελέσματα μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και για ένα χρόνο, αλλά ο Δρ  Alexis Parcells, MD., πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ που ίδρυσε την κλινική περιποίησης δέρματος και αντιγήρανσης Sunnie, προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής πολλοί ασθενείς είδαν τα αποτελέσματά τους να διαρκούν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Δρ Parcells, το QWO είναι ένα ενέσιμο ένζυμο (κολλαγενάση clostridium histolyticum-aaes), που διασπά τις ινώδεις ζώνες που συμβάλλουν στην κυτταρίτιδα.

Ο Δρ Parcells λέει ότι παγώνει την περιοχή πριν από την ένεση. Κάποιοι αισθάνονται ένα τσίμπημα, ενώ άλλοι όχι. «Μετά, μπορείτε να περιμένετε μώλωπες και πρήξιμο. Μερικοί περιγράφουν μια αίσθηση κνησμού. Δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται. Μην σχεδιάζετε να κάνετε ένεση και να βγείτε στην παραλία την ίδια εβδομάδα. Ο χειμώνας αποδεικνύεται ότι είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνει η θεραπεία».

Μια γυναίκα που έκανε τη θεραπεία QWO λέει ότι η διαδικασία ήταν ταχύτερη και ευκολότερη από ό,τι περίμενε. Οι ενέσεις κράτησαν λιγότερο από 10 λεπτά, τις οποίες βρήκε «σχετικά ανώδυνες». Τα πιο χαμηλά σημεία στην πλάτη της, σημειώνει, πονούν περισσότερο.

«Μετά από περίπου 12 έως 15 ώρες, ένιωσα σαν να είχα κάνει μια πραγματικά έντονη προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος. Αυτό υποχώρησε σε περίπου 48 ώρες». Προσθέτει ότι η χειρότερη παρενέργεια ήταν οι μώλωπες, που κάλυψαν ολόκληρους τους γλουτούς της, διήρκεσαν περίπου δύο εβδομάδες και ήταν «εξαιρετικά ενοχλητικοί» ωστόσο, δήλωσε εκστασιασμένη από τα αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

«Ενώ τα αποτελέσματα μπορεί να είναι παρόντα μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να τα δείτε μέχρι να φύγουν οι μώλωπες, κάτι που θα πρέπει να γίνει εντός τριών εβδομάδων», λέει ο Δρ Dmitriy Schwarzburg, MD.,  ιδρυτής της Skinly Aesthetics στη Νέα Υόρκη. «Τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν μέσα σε μία έως τρεις συνεδρίες, κάθε μία από τις οποίες διαστέλλεται κατά τρεις εβδομάδες».


Σχετικά Άρθρα