ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσοχή στην οργάνωση της περιποίησης του δέρματος πριν από το γάμο

15 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Ένα από τα πιο αγχωτικά στοιχεία της προετοιμασίας ενός γάμου, επικεντρώνεται γύρω από τη λάμψη που θα εκπέμπει η νύφη τη μεγάλη μέρα. Μπορεί να σκέφτεστε θεραπείες ομορφιάς που εκτείνονται από τις θεραπείες βλεφαρίδων και φρυδιών έως περιποιήσεις προσώπου ή ακόμα και botox και fillers. Τα περισσότερα από αυτά ακούγονται αρκετά απλά, αλλά θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα σας, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε 1 εβδομάδα πριν από το γάμο σας.

Η Δρ Deanne Mraz Robinson, δερματολόγος και συνιδρύτρια της Modern Dermatology of Connecticut συμβουλεύει:  Αρχικά, τα fillers και οι νευροτοξίνες, όπως το Botox θα πρέπει να γίνονται 2 έως 3 μήνες και 4 έως 6 εβδομάδες νωρίτερα, αντίστοιχα, συμβουλεύει η Mraz Robinson. Πρέπει να τους δώσετε αρκετό χρόνο για να επιδράσουν στην επιδερμίδα και να μπορέσετε να τα τροποποιήσετε αν χρειαστεί.

Ξεκινήστε από νωρίς τις περιποιήσεις προσώπου σας και προγραμματίστε την τελευταία για 2 εβδομάδες πριν από το γάμο σας. «Οι τακτικές περιποιήσεις προσώπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε και να θρέψετε το δέρμα. Μπορεί να ανασύρουν τυχόν ακαθαρσίες στην επιφάνεια που οδηγούν σε εξάρσεις του προσώπου μετά», είπε η Mraz Robinson.

Το χημικό peeling μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πρήξιμο, φλεγμονή και ξεφλούδισμα που χρειάζονται χρόνο για να θεραπευθούν. Όπως και με τις περιποιήσεις προσώπου, θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα πριν από το γάμο, συμβούλεψε η ίδια.

Ακόμη, το Dermaplaning μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα και ερεθισμούς, οπότε μην το αφήνετε για την τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει έως και 6 μήνες πριν από το γάμο, και να γίνεται κάθε 2 μήνες έως 1-2 εβδομάδες πριν από τη μεγάλη ημέρα.

«Την εβδομάδα πριν από το γάμο σας, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία ή το σολάριουμ», προειδοποίησε η Jenette Serrins, η ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της Jenette Skin Care. «Αυτό μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα, κηλίδες και κοκκινίλες στο δέρμα».

Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε για θεραπείες βλεφαρίδων ή αποτρίχωση προσώπου, η Mraz Robinson είπε ότι θα πρέπει να τις δοκιμάσετε τουλάχιστον 1 έως 2 εβδομάδες νωρίτερα για να δείτε την αντίδραση του δέρματός σας. «Η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πολύ αντιδραστική και πολλές κόλλες για βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Η αποτρίχωση προσώπου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ερυθρότητα και εξάρσεις», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα