ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσοχή στα μανικιούρ και τα πεντικιούρ

13 Δεκεμβρίου 2019, 07:15

images

Ειδικά κατά την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, οι γυναίκες επιθυμούν να είναι περιποιημένες και όμορφες για τις επίσημες εμφανίσεις και τα καλέσματα στο σπίτι. Μεταξύ αυτών που θεωρούνται must στην γυναικεία περιποίηση είναι το μανικιούρ και το πεντικιούρ. Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία οι δερματολόγοι συστήνουν προσοχή.

Καταρχάς βασικό είναι αν επιλέγουμε καταστήματα που διαθέτουν κλίβανο για την απολύμανση των εργαλείων και στα οποία παρατηρούμε τις εργαζόμενες να φορούν γάντια (τα οποία αλλάζουν από πελάτισσα σε πελάτισσα ειδικά μετά από πεντικιούρ) αλλά και ότι αλλάζουν τις πετσέτες.

Σε δεύτερη φάση υπάρχουν κάποια σημεία που επίσης αξίζει να προσέχουμε:

-Να διατηρούμε τα νύχια μας καθαρά και στεγνά είτε είναι βαμμένα, είτε φυσικά.
-Να βάζουμε καθημερινά υδατική κρέμα στα νύχια και στα «πετσάκια» (επονύχιο).
-Για να αποφύγουμε τις μολύνσεις, να μην κόβουμε τα «πετσάκια», τα οποία βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν την περιοχή. Μπορούμε να τα σπρώχνουμε προς τα πίσω απαλά και μόνο μετά το ντους ή μούλιασμα σε νερό.
-Είτε κόβουμε, είτε λιμάρουμε τα νύχια, να μην τα κονταίνουμε υπερβολικά.
- Να είμαστε προσεκτικοί με τα βερνίκια που περιέχουν συστατικά που δυναμώνουν τα νύχια. Τα συστατικά αυτά μπορεί να μειώσουν την ευκαμψία τους και να τα κάνουν να σπάνε τελικά πιο εύκολα.
-Να χρησιμοποιούμε με μεγάλη προσοχή τα τεχνητά νύχια, διότι η κόλλα μπορεί να χαλάσει τα φυσικά νύχια ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. 

- Να απευθυνθούμε σε δερματολόγο για αξιολόγηση αν παρουσιάσουμε στα νύχια σας επίμονα συμπτώματα που συνοδεύονται από πόνο ή διόγκωση, αν τα νύχια αρχίζουν να αποχωρίζονται από τη βάση τους, αν παρουσιάζουν αλλοιώσεις στο χρώμα τους, σκούρες καφέ γραμμές ή κόκκινες ραβδώσεις στον ιστό κάτω από αυτά ή αν εμφανίσετε μυρμηγκιές στο δέρμα γύρω τους. 

ΠΗΓΗ

dermatology

Σχετικά Άρθρα