ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προϊόντα περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα πριν κλείσει τα 30

17 Μαΐου 2022, 16:00

images

Η περιποίηση του δέρματός μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να αφιερώνουμε όλο και περισσότερο χρόνο σε αυτή. Σύμφωνα με την Alicia Barba,  δερματολόγο με έδρα το Μαϊάμι, τα πρώτα σημάδια βλάβης από τον ήλιο εμφανίζονται γενικά στα 30 χρόνια, καθώς οι επανορθωτικές ικανότητες του δέρματός μας αρχίζουν να εξασθενούν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι αλλαγές είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση της συμπεριφοράς μας τα προηγούμενα έτη.

«Η ζημιά που κάνεις στα 20 σου θα εμφανιστεί στα 30, στα 40 και στα 50 σου», εξηγεί. Η ίδια προτείνει στο Vogue 4 απαραίτητα προϊόντα περιποίησης δέρματος που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα πριν κλείσει τα 30.

Ορός βιταμίνης C

«Συστήνω έναν ορό βιταμίνης C γεμάτο με αντιοξειδωτικά για ένα επιπλέον στρώμα αντηλιακής προστασίας. Ακόμη και με το αντηλιακό, οι ακτίνες UV εξακολουθούν να διεισδύουν, επομένως είναι καλό να βάζετε κάτι κάτω από το αντηλιακό για να εξουδετερώσετε τις ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται και επίσης να βοηθήσετε στην παραγωγή κολλαγόνου. Ορισμένα αντηλιακά υποστηρίζουν ότι περιέχουν αντιοξειδωτικά, αλλά δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι η ποσότητα που περιλαμβάνουν είναι αρκετή για προστασία, επομένως είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε χωριστά».

Καθημερινό αντηλιακό

«Το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν τόσες πολλές συνθέσεις για να διαλέξετε, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο. Μου αρέσει να ψάχνω για αυτά που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία δημιουργούν ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Εάν είστε πολλές ώρες έξω και δραστήριοι, θα πρέπει να ανανεώνετε συνεχώς το αντηλιακό σας κάθε μία έως δύο ώρες. Αν δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, τότε είναι καλό να εφαρμόσετε μόνο μία φορά το πρωί”.

Ορός υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό και ενυδατώνει το δέρμα.

Θεραπεία με ρετινόλη

«Τα ρετινοειδή είναι το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά αποδειχθεί ότι ωφελεί το δέρμα, δημιουργεί κολλαγόνο, αλλά και αναστρέφει τη φωτογήρανση. Διαλέξτε ένα ήπιο προϊόν ρετινόλης χωρίς συνταγή γιατρού και ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε κάθε δεύτερο βράδυ και μπορείτε να αναμίξετε λίγη ενυδατική κρέμα με τη ρετινόλη. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να ξεκινήσετε στα τέλη της δεκαετίας των 20 σας και να συνηθίσετε τα αποτελέσματα, ώστε να μπορέσετε να φτάσετε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 30 ή 40 σας στη συνταγογραφούμενη ρετινόλη».



Σχετικά Άρθρα