ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προϊόντα μακιγιάζ και βουρτσάκια χρειάζονται καθαριότητα

27 Μαΐου 2020, 16:00

images

Κάθε πότε καθαρίζετε το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας; Πλένετε ποτέ τα πινέλα και τα βουρτσάκια σας; Καθαρίζετε όπως πρέπει τις βούρτσες και τις τσατσάρες; Οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την καθαριότητα στα προϊόντα αυτά που βρίσκονται πάντα μέσα στις τσάντες και τα ντουλάπια του μπάνιου...

Παλιά κραγιόν, μισοτελειωμένες σκιές, μάσκαρα ξεραμένη, βρωμιές και τρίχες μέσα στις θήκες, βουρτσάκια και πινέλα που δεν πλύθηκαν ποτέ εδώ και χρόνια, είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νεσεσέρ των περισσότερων γυναικών. Αγοράζουν συνεχώς καλλυντικά, τα ρίχνουν απλά μέσα μαζί με τα παλιά και όταν τα χρησιμοποιούν, δεν δίνουν σημασία αν λερώθηκαν, αν χάλασαν, αν χρειάζονται και αυτά την δική τους περιποίηση...

Όπως αναφέρουν από την ένωση αισθητικών Αμερικής, τα πινέλα του μακιγιάζ είναι σημαντικό να αλλάζουν ετησίως αν η γυναίκα τα χρησιμοποιεί καθημερινά. Αν πάλι η χρήση τους είναι πιο σπάνια, τότε μπορούμε να τα έχουμε επί χρόνια αρκεί δύο με τρεις φορές το χρόνο να τα πλένουμε. 

Η καθαριότητα των πινέλων μπορεί να γίνεται με σαμπουάν μαλλιών και ζεστό νερό μέσα στο οποίο θα μουλιάσουν, μετά ξέβγαλμα και στέγνωμα φυσικό χωρίς πιστολάκι. 

Επίσης τα νεσεσέρ πρέπει δύο με τρεις φορές το χρόνο να αδειάζουν, να πλένονται και τα προϊόντα να ελέγχονται αν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Ό,τι δεν είναι πια καλό, πρέπει να πετιέται. Και ό,τι έχουμε πιστοποιήσει ότι δεν χρησιμοποιούμε, καλό είναι να το χαρίζουμε σε κάποια φίλη αρκεί να έχουν τηρηθεί οι κανόνες υγιεινής.

Επίσης, οι βούρτσες και οι τσατσάρες για τα μαλλιά πρέπει να πλένονται μία φορά το μήνα αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις τρίχες από πάνω. Το πλύσιμο μπορεί να γίνεται όπως και στα πινέλα με σαμπουάν μαλλιών.

Τα καλλυντικά πρέπει να φυλάσσονται σε στεγνό και σκιερό μέρος μακριά από χημικά, σκόνη, ήλιο αλλά και υγρασία. Και είναι απαραίτητο να μην μοιραζόμαστε κάποια από αυτά, όπως το κραγιόν και η μάσκαρα, καθώς μεταφέρουν δυνητικά μικρόβια από πρόσωπο σε πρόσωπο.

Σχετικά Άρθρα