ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά για να παραμένουν υγιή;

10 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας είναι συχνά θέμα προτίμησης. Ωστόσο, μία δημοφιλής τάση στο TikTok αναφέρει ότι το να μην λούζετε τα μαλλιά σας για μεγάλες χρονικές περιόδους, μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας.

Η πρακτική είναι γνωστή ως «hair training», ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν ως αποτελεσματική για τη βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Στο TikTok, οι influencers μοιράζονται βίντεο δοκιμής του hair training, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λούσει τα μαλλιά τους εδώ και εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σας ενθαρρύνουν να αυξήσετε σταδιακά το χρονικό διάστημα μεταξύ των λουσιμάτων των μαλλιών, με τελικό στάδιο ένα κενό 30 ημερών.

Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η μέθοδος βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών τους και ενισχύει τη λάμψη τους, οι ειδικοί λένε ότι η πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση, απώλεια μαλλιών και προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας, ο Sam Carpenter, παγκόσμιος εκπαιδευτής στην εταιρεία περιποίησης μαλλιών EIDEAL,  λέει ότι η ανακάλυψη της ιδανικής συχνότητάς σας έχει να κάνει με την κατανόηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής σας και του τι προσπαθείτε να πετύχετε, για παράδειγμα αν θέλετε να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά ή απλά να εξισορροπείτε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας.

«Αν έχετε λεπτά μαλλιά, μπορεί να χρειαστεί καθημερινό λούσιμο, για να μη φαίνεται ότι ατονούν. Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling, θα πρέπει να το πλένετε πιο συχνά για να μειώσετε τη συσσώρευση προϊόντων», λέει.

Εάν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, μπορεί να θέλετε να τα λούζετε κάθε μέρα σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ωστόσο, για άλλους ανθρώπους το καθημερινό λούσιμο είναι υπερβολικό.

Σχετικά Άρθρα