ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πόσο ασφαλής είναι η επέμβαση Brazilian Butt Lift;

16 Οκτωβρίου 2022, 09:00

images

Οι πλαστικοί χειρούργοι του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσαν νέες κατευθυντήριες οδηγίες στην προσπάθειά τους να κάνουν τις διαδικασίες της επέμβασης Brazilian Butt Lift (BBL) ασφαλέστερες για άτομα που επιθυμούν να ανορθώσουν τους γλουτούς τους.

Όπως αναφέρει το BBC, μερικές γυναίκες έχουν πεθάνει από την επέμβαση, η οποία περιλαμβάνει την απορρόφηση λίπους από αλλού - όπως η κοιλιά - και την έγχυσή του στους γλουτούς. Η Βρετανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) υποστηρίζει ότι οι ενέσεις δεν πρέπει να γίνονται πολύ βαθιά, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές, όπως οι επικίνδυνοι θρόμβοι.

Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, η επέμβαση έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτου από όλες τις αισθητικές επεμβάσεις και ο κίνδυνος θανάτου από BBL, είναι τουλάχιστον 10 φορές υψηλότερος από πολλές άλλες επεμβάσεις.

Μία ανησυχία είναι ότι το εγχυόμενο λίπος μπορεί να προκαλέσει πνευμονική εμβολή, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία. Η BAAPS λέει ότι μέρος του προβλήματος με τη διαδικασία μεταμόσχευσης λίπους είναι όταν οι ενέσεις πηγαίνουν βαθιά στους μυς.

Θα πρέπει να γίνεται πρώτα υπερηχογράφημα για να καθοδηγήσει τους πλαστικούς χειρουργούς. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι οι διαδικασίες θα είναι εντελώς ακίνδυνες.

Ο πρόεδρος της BAAPS, Marc Pacifico, δήλωσε στο BBC: "Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν κινδυνέψει από τις διαδικασίες του BBL. Συνιστούμε να μην το κάνετε εδώ και πολλά χρόνια αφού είδαμε ένα τρομακτικό ποσοστό θνησιμότητας που σχετίζεται με αυτό. Αλλά, άνθρωποι έχουν πάει στο εξωτερικό για να το κάνουν».

Είπε ότι όποιος αναζητά το πού να κάνει αισθητική παρέμβαση, πρέπει να ερευνήσει διεξοδικά τη διαδικασία, την κλινική και τον χειρουργό.

"Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει εάν ο χειρουργός θα χρησιμοποιήσει υπερήχους για τη μεταμόσχευση γλουτιαίου λίπους. Συνιστούμε στους χειρουργούς να το κάνουν αυτό μόνο με καθοδήγηση υπερήχων σε πραγματικό χρόνο, καθώς ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία θα εκτελεστεί επιφανειακά και με ασφάλεια."

Κάθε είδους χειρουργική επέμβαση εγκυμονεί κινδύνους. Η αισθητική χειρουργική μπορεί μερικές φορές να πάει ...στραβά και τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που περιμένατε.

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας, όπως σημάδια πιθανής λοίμωξης (αυξανόμενο οίδημα, ερυθρότητα ή πόνος), επιστρέψτε στον γιατρό που σας χειρούργησε. Τέλος, εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα ή πιστεύετε ότι η διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε σωστά, θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα με τον χειρουργό σας μέσω του νοσοκομείου ή της κλινικής που σας ανέλαβε.


Σχετικά Άρθρα