ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά χωρίς ωραία μυρωδιά στο σώμα, δεν υπάρχει

21 Απριλίου 2020, 16:00

images

Η κακοσμία στις μασχάλες και άλλα σημεία του σώματος αποτελεί ένα πρόβλημα συχνά εξαιρετικά δυσάρεστο που μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από εμάς. Και δεν υπάρχει τόσο ωραία γυναίκα ή τόσο γοητευτικός άνδρας που να τους "συγχωρούμε" το γεγονός ότι μυρίζουν δυσάρεστα...

Κάποιοι μάλιστα έχουν πρόβλημα ακόμα κι αν κάνουν συνεχώς ντουζ και αλλάζουν τα ιδρωμένα ρούχα. Μόνη λύση για αυτούς είναι η ριζική αποτρίχωση και η χρήση αποσμητικού μετά από κάθε πλύση (που πρέπει να είναι τακτική μέσα στην ημέρα).

Πάντως η κακοσμία στις μασχάλες συνδέεται με την κακή υγιεινή όσο και με βιολογικούς παράγοντες καθώς κάποιοι άνθρωποι μυρίζουν πιο εύκολα και πιο έντονα από άλλους. Παρατηρήσεις επίσης δείχνουν ότι οι πιο μελαχρινοί και οι πιο παχουλοί επίσης είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν κακοσμία.

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι: 

-Δεν μυρίζει ο ιδρώτας αλλά τα βακτήρια που τρέφονται από τον ιδρώτα, και λατρεύουν το λιπαρό ιδρώτα που παράγει το σώμα μας όταν είμαστε αγχωμένοι, ζεσταινόμαστε ή ασκούμαστε. 

- Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική οσμή ανάλογα το φύλο, την ηλικία, τις διατροφικές συνήθειες, την ορμονική κατάσταση, και άλλα γενετικού τύπου θέματα.  

Πως το αντιμετωπίζουμε:

-Διατηρούμε την περιοχή αποτριχωμένη και καθαρή. Πλενόμαστε τοπικά κάθε φορά που ιδρώσαμε. Κι αν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και αυτό δεν είναι δυνατόν, πηγαίνουμε σε μια τουαλέτα και καθαρίζουμε την περιοχή με μωρομάντηλα βάζοντας στην συνέχεια αποσμητικό.

-Τα καλοκαίρια κάνουμε πρωί και βράδυ ντουζ. 

-Δεν φοράμε ποτέ για δεύτερη μέρα πουκάμισο ή μπλουζάκι ιδρωμένο. Την δεύτερη φορά που θα έρθει σε επαφή με ιδρώτα, θα μυρίζει πιο έντονα από την πρώτη.

-Φοράμε την άνοιξη, τα καλοκαίρια αλλά και στα γυμναστήρια ή όπου αλλού πρόκειται να ιδρώσουμε, ρούχα από φυτικές ίνες όπως είναι τα βαμβακερά και τα λινά. Ποτέ συνθετικές ίνες.

-Πίνουμε αρκετό νερό και αποφεύγουμε μπαχαρικά, σκόρδο, κρεμμύδι, αλκοόλ και άλλες έντονες τροφές που μπορεί να μυρίζουν. Αντιθέτως τρώμε φρούτα, λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά.

-Αν υποφέρουμε από υπεριδρωσία, να γνωρίζουμε ότι από ένα σημείο και μετά αποτελεί ασθένεια στην αντιμετώπιση της οποίας μπορεί να μας βοηθήσει ο δερματολόγος.

-Τα τελευταία χρόνια οι γιατροί μας συστήνουν να μην χρησιμοποιούμε αντιιδρωτικά. Μόνο αποσμητικά. Διαβάστε προσεκτικά τις συσκευασίες πριν τα αγοράσετε.


Σχετικά Άρθρα