ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά χωρίς καλή ψυχική υγεία δεν υπάρχει

21 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Η καλή ψυχική υγεία επηρεάζει άμεσα και τη σωματική, οργανική υγεία, με τρόπους περίπλοκους και αλληλοσυνδεόμενους που συνεχώς επικαιροποιούνται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόσφατα σχετικά, ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές νόσους, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα στο δέρμα...

Από ακμή και έκζεμα, ως θαμπάδα, ξηρότητα και περισσότερες ρυτίδες, το δέρμα των ατόμων με ψυχικά νοσήματα "απεικονίζει" τη... μαυρίλα της ψυχής τους. Στο πρόβλημα επιδρά το μικροβίωμα του εντέρου αλλά και το μικροβίωμα της επιδερμίδας αλλά ουσιαστικά προκαλείται από την ανισορροπία στις ορμόνες του εγκεφάλου οι οποίες συμμετέχουν στην ψυχική νόσο και με τη σειρά τους δημιουργούν θέματα στις ορμόνες του θυρεοειδή, των επινεφριδίων και άλλες.

Εν κατακλείδι, ψυχική νόσος και ομορφιά δεν πάνε μαζί ακόμα κι αν το άτομο έχει την ιδιαιτερότητα να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση. 

Φαίνεται ότι η κακή ψυχική υγεία δεν αφήνει περιθώρια στον ανθρώπινο οργανισμό να λειτουργήσει αναπλαστικά και "διορθωτικά" στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρατηρείται από πρώιμο άσπρισμα των μαλλιών, ως ξηροδερμία, πολλές λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες και χαλάρωση του δέρματος στο δέρμα και το σώμα.

Για όσους δεν υποφέρουν από ψυχικό νόσημα αλλά είναι στρεσαρισμένοι και περνούν μία δύσκολη περίοδο στη ζωή τους, η κατάσταση είναι παρόμοια. Ο άνθρωπος που δεν κοιμάται καλά, κλαίει συχνά, κάνει συνεχώς δυσάρεστες σκέψεις και έχει χρόνιο άγχος, γερνάει τελικά πριν από την ώρα του...

Σχετικά Άρθρα