ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά στο πρόσωπο και αδυνάτισμα: Πάνε μαζί ή ...χώρια;

28 Μαρτίου 2023, 16:00

images

Το αδυνάτισμα είναι ζήτημα πρωτίστως υγείας και δευτερευόντως ομορφιάς. Το ίδιο και η σωστή διατροφή. Αν πρέπει λοιπόν να χάσουμε κιλά για να ωφελήσουμε την καρδιά μας, να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιων καρκίνων, να έχουμε καλύτερη αναπνοή και ευεξία, τότε δεν θα λάβουμε υπόψη αν το πρόσωπό μας δείχνει πιο ωραίο όταν έχουμε περιττά κιλά. Αν όμως θέλουμε να τηρήσουμε τη χρυσή τομή και να είμαστε υγιείς όσο και ωραίοι, τότε αξίζει να λάβουμε υπόψη τα παρακάτω δεδομένα...

Οι άνθρωποι με λίγα παραπάνω κιλά, οι ελαφρώς υπέρβαροι δηλαδή, έχουν καθώς περνούν τα χρόνια λιγότερες ρυτίδες στο πρόσωπο.

Όσοι είναι άνω των 40 ετών και χάνουν περισσότερο από το 10% του σωματικού τους βάρους, θα παρατηρήσουν αλλαγές στο πρόσωπό τους. Αν μεν έχουν τάση να βάζουν λίπος στα μάγουλα και το προγούλι, τότε η απώλεια κιλών θα τους κάνει να δείχνουν πιο ωραίοι. Αλλά αν έχουν γενικά αδύνατο πρόσωπο, τότε θα δείξουν πιο ηλικιωμένοι και με ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Παρότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν μεγάλο καλό στον οργανισμό και την επιδερμίδα, οι αυστηρά vegan που έχουν πολλά χρόνια να πάρουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (από κόκκινο κρέας), έχουν καθώς τα χρόνια περνούν, περισσότερες ρυτίδες.

Όσο παχουλό κι αν είναι το πρόσωπο κάποιου, από ένα σημείο αδυνατίσματος και μετά, θα χάσει το λίπος και στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να δείχνει αποστεωμένο.

Καμία κρέμα δεν μπορεί να αναπληρώσει το λίπος που χάνεται από τα μάγουλα. Όποιος θέλει να αναπληρώσει τη χαμένη σφριγηλότατα και τον όγκο, πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού.

Σχετικά Άρθρα