ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά με τη βοήθεια της φύσης και μηδενικό κόστος

12 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Αν έχετε ελαιόλαδο, αυγά, μέλι, αγγούρι, ξύδι και χαμομήλι στα ντουλάπια της κουζίνας σας, ίσως να μην χρειάζεστε τίποτα άλλο για να περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας...

Η φύση φαίνεται ότι παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς και ωραίοι. Συστατικά καθαρισμού όπως είναι το ασπράδι αυγού, βαθιάς ενυδάτωσης όπως είναι το ελαιόλαδο αλλά και καταπραϋντικά για ερεθισμούς όπως είναι το χαμομήλι και το μέλι, αποτελούν βασικά "εργαλεία" στα χέρια όσων προσπαθούν να αποφύγουν τα χημικά αλλά και το κόστος των καλλυντικών του εμπορίου...

Βεβαίως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η κοσμετολογία έχει κάνει μεγάλα επιστημονικά άλματα και ότι προσφέρει σήμερα προϊόντα υψηλής ποιότητας που σέβονται τη φύση και αποκλείουν συστατικά που στο παρελθόν είχαν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες κι άλλα προβλήματα (όπως τα parabens). Ίσως λοιπόν η πιο σωστή τακτική να είναι ένας συνδυασμός προϊόντων του εμπορίου και δικών μας συνταγών ώστε να έχουμε τη βέλτιστη φροντίδα προσώπου και σώματος. Εξάλλου, πρέπει να προσέχουμε τα δικά μας "παρασκευάσματα" διότι μπορεί σε κάποιους να δημιουργούν αλλεργίες.

Ας δούμε τις πιο αθώες επιλογές home made φυσικών καλλυντικών:

- Κομπρέσες με αφέψημα βρασμένου χαμομηλιού και μελιού για να καταπραΰνουμε κοκκινίλες.

- Ασπράδι αυγού για μάσκα καθαρισμού στο πρόσωπο που όταν στεγνώσει, αφαιρείται σαν ταινία και παρασύρει μαζί του νεκρά κύτταρα.

- Κομμένες φέτες παγωμένου αγγουριού πάνω στα βλέφαρα για να μειωθεί το οίδημα στους "κύκλους" κάτω από τα μάτια.

- Λίγο ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και για πιο λαμπερά μαλλιά.  

- Επάλειψη με παρθένο ελαιόλαδο στις πτέρνες αφού τις τρίψουμε καλά με ελαφρόπετρα ώστε να μαλακώσουν και να ενυδατωθούν. 

Σχετικά Άρθρα