ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά με "πρώτες ύλες" από τη θάλασσα

04 Αυγούστου 2022, 16:00

images

Άμμος, ελαφρόπετρα, φύκια, άργιλος... Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Μπορεί να τα βρει κάποιος στη θάλασσα και στις παραλίες και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως συστατικά ομορφιάς!

Όσοι ασχολούνται με τα φυσικά προϊόντα ομορφιάς γνωρίζουν ότι τα φύκια είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για την επιδερμίδα ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εξάλλου, η πολύ λεπτή άμμος, ανακατεμένη με μια παχιά κρέμα μπορεί να κάνει εξαιρετική απολέπιση στο δέρμα του σώματος αλλά και του προσώπου με λίγη περισσότερη προσοχή.

Ομοίως, η ελαφρόπετρα είναι γνωστό πέτρωμα που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για τον καλλωπισμό των πελμάτων που έχουν την τάση να κάνουν σκληρύνσεις, κάλλους και σχισμές. 

Αλλά το πραγματικό "χρυσό" προϊόν ομορφιάς είναι ο άργιλος που συναντάμε σε κάποιες παραλίες παγκοσμίως. Πρόκειται για κράμα μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου. 

Έχει αιμοστατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, αλλά και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος δημιουργώντας υπεραιμία. Χρησιμοποιείται ως μάσκα ομορφιάς σε πρόσωπο και σώμα και μπορεί κάποιος να τον βρει στο εμπόριο σε δεκάδες τυποποιημένα προϊόντα αλλά και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένες παραλίες που συνήθως εντοπίζονται σε κάθε χώρα... 

Σχετικά Άρθρα