ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά με φυσικά προϊόντα από την κουζίνα μας

16 Απριλίου 2020, 15:00

images

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του δέρματος στο πρόσωπο δεν γίνεται μόνο με πανάκριβα προϊόντα αλλά και με μάσκες ομορφιάς, λοσιόν και καθαριστικά που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας με υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο και τα ντουλάπια. Αυτό έκαναν άλλωστε οι γιαγιάδες μας...

Τα αβγά, το γιαούρτι, το λεμόνι, η ζάχαρη (ως σκραμπ), το ελαιόλαδο, τα αγγούρια, ο χυμός ντομάτας, το μέλι, το ανθόνερο και πολλά άλλα προϊόντα ανήκουν στο "οπλοστάσιο" της φύσης για την περιποίηση του δέρματος.

Μερικές από τις χρήσεις τους είναι οι παρακάτω:

Για το ξηρό δέρμα η μάσκα προσώπου από μέλι μπορεί να κάνει θαύματα. Απλώνουμε απλά μία μικρή ποσότητα μελιού σε καθαρή επιδερμίδα, αφήνουμε για λίγα λεπτά να στεγνώσει και το ξεβγάζουμε με ζεστό νερό. 

Επίσης είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι χωρίς άλλες προσθήκες μια άριστη ενυδατική μάσκα. 

Κι αν τολμήσουμε τον συνδυασμό μελιού- ελαιολάδου μαζί με λίγο μηλόξυδο, έχουμε ένα άριστο προϊόν καθαρισμού και βαθιάς ενυδάτωσης για το πρόσωπο. Αρκεί να το αφήσουμε να δράσει 15 περίπου λεπτά και να το αφαιρέσουμε με χλιαρό νερό. 

Το κανονικό γιαούρτι με καλλιέργεια τονώνει επίσης της επιδερμίδα ενώ καταπραϋνει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Μια λεπτή στρώση σε όλο το πρόσωπο και μερικά λεπτά. αρκούν για ένα λαμπερό δέρμα.

Τέλος, η μάσκα καθαρισμού με ασπράδι αυγού που το αφήνουμε να ξεραθεί πάνω στο δέρμα και μετά το αφαιρούμε ξεφλουδίζοντάς του, κάνει το δέρμα να λάμεπι από καθαριότητα.


Σχετικά Άρθρα