ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά και ζέστη: Μήπως δεν πάνε μαζί;

19 Αυγούστου 2022, 16:00

images

Όταν στην ατμόσφαιρα επικρατεί ζέστη και υγρασία, ιδρώνουμε πιο εύκολα και δεν έχουμε διάθεση να φτιάξουμε τα μαλλιά μας ή να χρησιμοποιήσουν προϊόντα μακιγιάζ οι γυναίκες... Μήπως λοιπόν η ζέστη δεν συμβαδίζει με την ομορφιά;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έχουμε ανάγκη τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού είναι συχνά ντουζ και ένα καλό αποσμητικό. Τα ρούχα μας θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρα, απλά και δροσερά και όσοι και όσες έχουν μακριά μαλλιά τα έχουν συνεχώς πιασμένα ψηλά για να αποφύγουν τον ιδρώτα στον αυχένα και την πλάτη.

Αλλά όλα τα παραπάνω δεν είναι αντιστρόφως ανάλογα της ομορφιάς. Απλώς είναι διαφορετικά από αυτά που κάνουμε το χειμώνα. 

Το καλοκαίρι όντως η πρώτη μας κίνηση είναι ένα καλό ντουζ ή και λούσιμο. Είναι αλήθεια επίσης ότι τα μαλλιά από τους ώμους και κάτω είναι ανυπόφορα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ωραία χτενίσματα με αλογοουρές, κότσους και κοτσίδες. Επίσης τα ρούχα μπορεί να είναι πιο απλά αλλά αυτό δεν απαγορεύει τα ωραία χρώματα και τις μοντέρνες γραμμές. 

Στην περιποίηση του προσώπου μία καλή κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία και μία ελαφρά απόχρωση μπορεί να κάνει όλη τη "δουλειά" και να αναδείξει το μαύρισμα του καλοκαιριού.

Αν είμαστε καθαροί, καλοχτενισμένοι, με ανάλαφρα, φωτεινά καλοκαιρινά ρούχα, τότε είμαστε και όμορφοι! Με έναν τρόπο που ταιριάζει στο καλοκαίρι αλλά και στην πιο ανάλαφρη διάθεση.

Σχετικά Άρθρα