ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά και υγεία με δέκα επιλογές ζωής

03 Δεκεμβρίου 2019, 07:05

images

Η σωστή διατροφή, η αποχή από το αλκοόλ και το κάπνισμα, η ήρεμη και ικανοποιητική προσωπική ζωή, η επαφή με την φύση, το διάβασμα, η αποφυγή του άγχους είναι μερικά από αυτά που θα μας διατηρήσουν καθώς τα χρόνια περνούν, όχι μόνο όμορφους αλλά και υγιείς!

Τι να την κάνουμε μια ομορφιά που συντηρείται μόνο με θεραπείες από τα χέρια δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών; Τι να κάνουμε τα καλά προϊόντα μακιγιάζ όταν από κάτω κρύβονται ρυτίδες, πανάδες, σπυράκια και θαμπή επιδερμίδα;  

Παράγοντας νούμερο ένα είναι η σωστή διατροφή με ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά. 

Το δεύτερο σημαντικό είναι να μην πίνουμε αλκοόλ. Τουλάχιστον όχι πολύ και όχι συχνά. Δύο ποτηράκια κρασί ή ένα ποτό την εβδομάδα για τις γυναίκες και 3 ποτήρια κρασί ή δύο ποτά την εβδομάδα για τους άνδρες, αρκούν!  

Αμέσως μετά πρέπει να προσέξουμε πόσο νερό πίνουμε την ημέρα. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Αρκεί να πίνουμε χοντρικά 8 ποτήρια το καλοκαίρι κι όταν ιδρώνουμε πολύ και 5-6 τον χειμώνα. Στο σημείο αυτό πρέπει να προσέξουμε τους χυμούς φρούτων -ειδικά τους τυποποιημένους- που δεν έχουν τα οφέλη του νερού καθώς περιέχουν συνήθως ζάχαρη. 

Η εκγύμναση ή τουλάχιστον η κίνηση με περπάτημα και καθημερινές δραστηριότητες είναι ένα άλλο βασικό βήμα. Θα κρατήσει μακριά μας ασθένειες και θα βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία μας ώστε να δείχνουμε και να είμαστε πιο ωραίοι.

Το μυαλό μας πρέπει να μένει ενεργό καθώς περνούν τα χρόνια. Το διάβασμα, η επίλυση προβλημάτων, τα παιχνίδια μνήμης, οι ωραίες συζητήσεις με μορφωμένους, επίσης σκεπτόμενους ανθρώπους, θα μας κρατήσουν νέους για περισσότερα χρόνια.

Η επαφή με την φύση αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας του σώματος και του ψυχισμού. Αν ζούμε σε πόλεις, είναι χρήσιμο να κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε εκδρομές στην φύση.

Η ευτυχισμένη προσωπική ζωή είναι βασικό συστατικό υγείας και ομορφιάς! Πόσες φορές δεν έχουμε πει σε μια φίλη ότι ομόρφυνε όταν γνώρισε τον άνδρα της ζωής της. Οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις μας τονώνουν σε όλα τα επίπεδα και μας βοηθούν να αντέξουμε τις δυσκολίες της ζωής..

Όσο κι αν αγαπάμε τους ανθρώπους της ζωής μας, όσο κι αν μας ικανοποιεί η εργασία μας, τα χόμπι και οι φίλοι είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Τα χρειαζόμαστε για να ξεφεύγουμε και να μένουμε δραστήριοι, ικανοποιημένοι και υγιείς.

Βασικό είναι επίσης να μένουμε μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που μας στεναχωρούν και μας αγχώνουν. Η ζωή είναι μικρή για να ανεχόμαστε κακούς φίλους ή κάποιον που μας υποτιμά και μας προσβάλει συνεχώς.

Τέλος, οι ειδικοί τονίζουν ότι η πρόληψη με σωστές εξετάσεις, σε τακτά διαστήματα, θα βοηθήσει να μείνουμε υγιείς και να διατηρήσουμε την ομορφιά μας.

ΠΗΓΗ

FORBES


Σχετικά Άρθρα