ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά και παχυσαρκία δεν πάνε μαζί

04 Φεβρουαρίου 2021, 16:00

images

Ίσως να μην θέλουμε να αδυνατίσουμε και να μας αρέσει ο εαυτός μας όπως ακριβώς είναι! Κι αυτό είναι γενικά αποδεκτό και δείχνει ψυχική υγεία και αυτοεκτίμηση. Ανεξαρτήτως του τι θέλουμε για τον εαυτό μας, ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι όταν χάνουμε κάποια περιττά κιλά, είμαστε πιο όμορφοι στο πρόσωπο.

Τα πρότυπα της εποχής μάς θέλουν αδύνατους και γυμνασμένους. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μάς επηρεάζει και να χαλάει την διάθεσή μας. Το ζήτημα είναι να κοιτάμε εμείς στον καθρέπτη και αυτό που βλέπουμε να μάς ικανοποιεί. Μάς ικανοποιεί όμως; 

Η ειλικρινής απάντηση είναι "όχι πάντα", διότι οι περισσότεροι έχουμε κάποια παραπάνω κιλά που -αν είμαστε τυχεροί και έχουμε πολύ αδύνατο πρόσωπο- μάς ομορφαίνουν, αλλά αν έχουμε από την φύση μας μαγουλάκια και προγουλάκι, τότε τα παραπάνω κιλά μάς κάνουν δυστυχώς να φαινόμαστε μεγαλύτεροι...

Εξ αυτού ορμώμενοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ομορφιά συστήνουν να διατηρούμε το σωματικό μας βάρος όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσιολογικό, αν όχι για να έχουμε καλή υγεία.

Τα τρικ

Αν βέβαια δεν μπορούμε να αδυνατίσουμε ή γενικά δεν μάς ενδιαφέρει να κάνουμε δίαιτα αλλά θέλουμε να δείχνουμε πιο αδύνατοι στο πρόσωπο, έχει το κάθε φύλο το δικό του "οπλοστάσιο".

Οι μεν άνδρες μπορούν να αφήσουν ένα κοντό γενάκι που θα διατηρούν όχι πολύ μακρύ αλλά θα καλύψει τα παχάκια στο πρόσωπο.

Οι δε γυναίκες έχουν στη διάθεσή τους το σωστό μακιγιάζ και ένα σωστό κούρεμα. Οι κομμωτές έχουν πάντα να δώσουν μια συμβουλή για τα τα στρογγυλά και παχουλά πρόσωπα. Και η πιο συνηθισμένη και δοκιμασμένη είναι να μην έχουμε πολύ κοντά μαλλιά (να είναι οπωσδήποτε στο λαιμό και κάτω) και να έχουν πολλές "μύτες". Τα διάφορα μήκη στη κουπ κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο αδύνατο και νεανικό.

Στο μακιγιάζ, μια σκούρα πούδρα που θα βάζουμε στις παρειές και στο προγούλι και να σβήνουμε με ένα πινέλο, μπορεί να κάνει επίσης θαύματα. Ένας ειδικός μπορεί και σε αυτήν την περίπτωση να συμβουλεύσει ώστε κάθε γυναίκα να βάφεται σωστά μόνη της.

Σχετικά Άρθρα