ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά και άγχος δεν πάνε μαζί

03 Απριλίου 2020, 15:05

images

Κλεισμένοι στο σπίτι, ακούμε συνεχώς ειδήσεις για αρρώστιες και θανάτους και αγχωνόμαστε. Στην κατάσταση αυτή δεν βοηθά όπως είναι φυσικό και ο εγκλεισμός που μας έχει επιβληθεί και ο οποίος καταδυναστεύει την καθημερινότητά μας. Όλο αυτό το στρες και η κακουχία είναι φυσικό να "απεικονιστούν" πολύ σύντομα στην εικόνα του προσώπου μας!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι το πρώτο που θα εμφανιστεί. Οι περισσότεροι άλλωστε είτε κοιμόμαστε συνέχεια, είτε κοιτάμε συνέχεια την οθόνη της τηλεόρασης, του κινητού και του tablet, είτε ξενυχτάμε... Το άγχος έρχεται απλά να "κάτσει" πάνω σε αυτά αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα όργανα, αλλά και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από τα μάτια σας. Και έτσι, εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι!

Αλλά και το σύνολο του δέρματος αλλάζει με το παρατεταμένο στρες. Η ξηροδερμία και το αίσθημα φαγούρας που την συνοδεύει, κάνει την εμφάνισή της ενώ αυτοί που έχουν αντίστροφη τάση, εμφανίζουν πιο έντονη ακμή ή και εκζέματα. Άλλωστε για την ακμή των ενηλίκων γνωρίζουμε ότι είναι άλλη μία εκδήλωση των ορμονών του στρες στο πρόσωπό σας.

Από το παρατεταμένο άγχος εμφανίζονται εξάλλου πιο έντονες οι ρυτίδες έκφρασης αλλά χάνουμε πιο γρήγορα και τα μαλλιά μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, αναστρέφοντας το στάδιο της ανάπτυξης του θύλακα της τρίχας, ο οποίος από μια ενεργή φάση περνάει σε φάση ανάπαυσης. Όταν ο θύλακας εισέρχεται πρόωρα στη φάση ανάπαυσης, παραμένει έτσι για περίπου τρεις μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα χάνεται μεγάλη ποσότητα μαλλιών.

Για να αποφύγουμε τα παραπάνω, πρώτα από όλα πρέπει να ηρεμήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. 

Επίσης καλό είναι να κάνουμε μάσκες ομορφιάς στο πρόσωπο και τα μαλλιά με προϊόντα που έχουμε στο σπίτι, όπως είναι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αβγά. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για μάσκες καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης που μπορούμε να παρασκευάσουμε στην κουζίνα εύκολα μόνοι μας κάνοντας και λίγη ...πλάκα με τα μέλη τις υπόλοιπης οικογένειας.




Σχετικά Άρθρα