ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όμορφα χέρια για να μην καταλαβαίνει κανείς την ηλικία μας

01 Νοεμβρίου 2021, 16:00

images

Είναι γνωστό ότι τα χρόνια μιας γυναίκας φαίνονται από το λαιμό και τα χέρια της... Ισχύει μάλιστα 100% ως γνώση δεδομένου ότι οι δύο αυτές περιοχές ταλαιπωρούνται εκατοντάδες φορές την ημέρα με κινήσεις, την ώρα που η επιδερμίδα τους είναι εξαιρετικά ευαίσθητη! Αλλά αν η γυναίκα ξέρει να τα προστατεύει από τα νεανικά της χρόνια, μπορεί να ξεγελάσει το χρόνο και τους ...γύρω της.

Πρώτα από όλα, τα χέρια υποβάλλονται καθημερινά και επί πολλές φορές στο "μαρτύριο" της επαφής με σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά, χημικά, καλλυντικά, τρόφιμα και ροφήματα καθώς με τα χέρια μας κάνουμε τα πάντα... Από τη φροντίδα του εαυτού μας, ως το μαγείρεμα του φαγητού μας, την εργασία μας, κηπουρική, άσκηση και πολλά ακόμα. Επίσης το επάνω μέρος της παλάμης εκτίθεται συνεχώς στις ακτίνες του ήλιου, όπως και στις πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

Οι λύσεις είναι λοιπόν σχετικές με τις αιτίες που προκαλούν την αφυδάτωση, τριβή και γενικά ταλαιπωρία του δέρματος στην περιοχή αυτή:

1- Πλένουμε τα χέρια μας με μαλακά σαπούνια κι όχι το υγρό για τα πιάτα.

2- Όταν πρόκειται να έρθουμε σε επαφή με απορρυπαντικά, βάζουμε γάντια εργασίας. Το ίδιο κι αν πλένουμε πιάτα.

3- Μαγειρεύουμε με ειδικά γάντια όταν πρόκειται να βάλουμε τα χέρια μας μέσα σε όξινα υλικά όπως είναι οι χυμοί εσπεριδοειδών.

4- Μετά το λούσιμο και το ντουζ μας, δεν ξεχνάμε ποτέ να βάλουμε μια λιπαρή κρέμα χεριών.

5- Φοράμε αντηλιακό και στις παλάμες μας πριν φύγουμε το πρωί από το σπίτι. Την ίδια κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε και στο πρόσωπο.

6- Όταν το κρύο είναι τσουχτερό, φοράμε ζεστά γάντια.

7- Σε επίπεδο θεραπευτικό, όταν τα χέρια αρχίσουν να κάνουν πανάδες, ζητάμε τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου. Λίγα λεπτά με το κατάλληλο λέιζερ τις εξαφανίζει.


Σχετικά Άρθρα