ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όμορφα πόδια και πέλματα με απλές συνταγές της καθημερινότητας

23 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Όλοι συμφωνούν ότι η καλύτερη συνταγή ομορφιάς στα πόδια και τα πέλματα είναι το ποδόλουτρο και οι ενυδατικές κρέμες. Αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να ανακουφίσουμε τις καταπονημένες μας πατούσες μετά από μία απαιτητική μέρα στην δουλειά. Βάζουμε χλιαρό νερό σε μία λεκάνη, προσθέτοντας αιθέρια έλαια και σαπούνι, βάζουμε τα πόδια μας στο νερό και χαλαρώνουμε. Αμέσως μετά προχωράμε στην ενυδάτωση.

Το ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και σαπούνι βοηθά τα πέλματα να ξεκουραστούν και το δέρμα τους να μαλακώσει ώστε, όταν χρειάζεται, να κάνουμε απολέπιση στις πτέρνες αλλά και να τις ενυδατώσουμε στην συνέχεια. 

Μία απλή, γνωστή συνταγή με φυσικά προϊόντα για την περιποίηση των πελμάτων είναι το μείγμα ελαιόλαδο με ζάχαρη. Αναμιγνύοντας τα δυο υλικά σε ίσες ποσότητες, φτιάχνουμε ένα πίλινγκ που θα απολεπίσει και θα θρέψει.

Στην ενυδάτωση βοηθούν επίσης το λάδι καρύδας, το φρέσκο βούτυρο και το βούτυρο κακάο. Πάντως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι οι λεπτές κρέμες που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο ή ακόμα και στο υπόλοιπο σώμα, δεν είναι αρκετά θρεπτικές για το σκληρό δέρμα των πελμάτων. Εκεί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο λιπαρές ουσίες που θα θρέψουν πραγματικά την περιοχή.


Σχετικά Άρθρα