ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θεραπείες ομορφιάς που παγώνουν τον χρόνο

31 Δεκεμβρίου 2020, 10:00

images

Ο χρόνος κυλάει αμείλικτα αφήνοντας επάνω μας τα σημάδια του... Αλλά λίγο πριν υποδεχτούμε το νέο έτος, ας μάθουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διώξουμε τα αρνητικά και να "παγώσουμε" τα θετικά στην ομορφιά μας!

Μη επεμβατικές θεραπείες ομορφιάς μπορούν πραγματικά να ανανεώσουν την εμφάνισή μας, σε χρόνο dt, με φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς νυστέρι. Ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες θεραπείες είναι το δημοφιλές Botox και τα fillers (υαλουρονικό), όπου η δράση τους εστιάζει στο σβήσιμο των ρυτίδων. Οι θεραπείες αυτές είναι ενέσιμες, γρήγορες και κυρίως χωρίς πόνο. Γίνονται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας, μέσω της οποίας εγχέεται το υλικό στα σημεία όπου χρειάζεται.

Το Botox ακινητοποιεί τους μύες, που προκαλούν τις ρυτίδες και μας προσφέρει μία ξεκούραστη όψη. Εφαρμόζεται στο μεσόφρυο, το μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Όσον αφορά την περιοχή των ματιών, το Botox “ανοίγει” το βλέμα και κάνει τα μάτια να φαίνονται ξεκούραστα. Έχει διάρκεια 4-6 μήνες και μπορεί αν επιθυμούμε να επαναληφθεί.

Το υαλουρονικό  γεμίζει τις ρυτίδες του προσώπου μας. Εφαρμόζεται στις ρινοπαρειακές και ρινοχειλικές ρυτίδες, στο γέμισμα των χειλιών για περισσότερο όγκο, ως συμπλήρωμα στα μάγουλα επίσης για ενίσχυση του όγκου και στο κάτω περίγραμμα του προσώπου για να διορθώσουμε τις γωνίες και να δώσουμε αρμονία στην εικόνα του προσώπου μας. Έχει διάρκεια περίπου 12μήνες, όπου ύστερα μπορούμε αν το επιθυμούμε να επαναλάβουμε την εφαρμογή.

Από τη λίστα μας δεν γίνεται να λείπει η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό, καθώς είναι μία πολυσυζητημένη θεραπεία ιδανική για ενυδάτωση, λάμψη αλλά και πρόληψη ενάντια στην γήρανση . Ιδανικά μπορεί να προηγηθεί των θεραπειών που προαναφέραμε, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του. Η μεσοθεραπεία γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια από πολύ λεπτές βελόνες. Γίνεται συνδυασμός υαλουρονικού με πολυβιταμίνες, και αποτελεί την τέλεια τροφή για το πρόσωπό μας. Η ενυδάτωση γίνεται σε βάθος. Μπορεί να επαναληφθεί μετά από 6 μήνες περίπου για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Οι θεραπείες αυτές είναι κατάλληλες για γυναίκες και άντρες, προσδίδουν μία όψη ξεκούραστη, νεανική και λαμπερή. Μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου ή και συνδυαστικά για ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

* Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr


Σχετικά Άρθρα