ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οδηγός για να μαυρίσετε με ασφάλεια

24 Ιουλίου 2022, 09:00

images

Μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει, τρέχουμε στην παραλία για να αποκτήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα. Ωστόσο, ως γνωστόν, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία. Το Elle μίλησε με επαγγελματίες περιποίησης της επιδερμίδας για να μάθει τον καλύτερο τρόπο για να μαυρίσετε με ασφάλεια.

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας

«Η προετοιμασία για το μαύρισμα είναι απαραίτητη για ένα ομοιόμορφο χρώμα και για να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα», λέει ο ειδικός στο μαύρισμα James Harknett. «Μια εβδομάδα περίπου πριν σκοπεύετε να κάνετε ηλιοθεραπεία ή να πάτε σε πιο ηλιόλουστα κλίματα, επενδύστε σε ένα καλό scrub».

2. Να εφαρμόζετε πάντα αντηλιακή προστασία

Εάν υπάρχει ένα βήμα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το παραλείψετε, αν θέλετε να μαυρίσετε, είναι η εφαρμογή αντηλιακής προστασίας. Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα εξαιρετικά ομοιόμορφο μαύρισμα είναι να εφαρμόσετε αντηλιακό και να αφιερώσετε χρόνο στο μαύρισμά σας.

«Ο παράγοντας της αντηλιακής προστασίας είναι αυτός που θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλάβες και το κάψιμο του ήλιου», συμβουλεύει η Abigail Williams, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Caudalie στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Χρησιμοποιείτε πάντα ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με προστασία UVA & UVB και εάν καίγεστε εύκολα, επιλέξτε έναν υψηλότερο παράγοντα, ιδανικά 30 ή 50».

3. Λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας όταν κάθεστε στον ήλιο

Είναι γεγονός ότι όλοι γεννιόμαστε με διαφορετικούς τύπους δέρματος και τόνους. Έτσι, αναπόφευκτα, όταν πρόκειται για μαύρισμα, διαφορετικοί τύποι δέρματος μαυρίζουν καλύτερα από άλλους.

«Οι τύποι 1 και 2 (ανοιχτόχρωμο δέρμα) μπορεί να μην μαυρίσουν ποτέ και απλώς να καούν, ενώ οι τύποι 3 και 4 θα μαυρίσουν πολύ γρήγορα», εξηγεί η Williams. «Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα μελανίνης στο δέρμα. Και ό,τι κι αν κάνετε, πάντα προστατεύετε το δέρμα σας φορώντας αντηλιακό!».

4. Επαναλάβετε την αντηλιακή προστασία

Για να διασφαλίσετε ότι προστατεύετε το δέρμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εκ νέου εφαρμογή αντηλιακής κρέμας είναι το κλειδί.

«Να θυμάστε ότι το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες», συμβουλεύει η  γιατρός, Δρ Kemi Fabusiwa. «Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια μεγάλη δέσμευση και ιδιαίτερα δύσκολο αν φοράτε make-up, αλλά πολλά primer, foundation και κραγιόν παρέχουν στην πραγματικότητα ένα στοιχείο αντηλιακής προστασίας. Εάν ιδρώνετε ή πηγαίνετε για κολύμπι, πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό σας».

5. Δώστε έμφαση στην περιποίηση μετά την έκθεση

«Η πλέον απαραίτητη φροντίδα για το μαυρισμένο δέρμα είναι η ενυδατική κρέμα μετά τον ήλιο», δηλώνει η Harknett. «Η παραλία και η πισίνα θα αφυδατώσουν το δέρμα σας και ο συνδυασμός αυτών με τον ήλιο μπορεί να αφήσει το δέρμα ξηρό».



Σχετικά Άρθρα