ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νεανική όψη χωρίς χειρουργείο: Πως θα το πετύχουμε

03 Μαρτίου 2021, 16:00

images

Η επιστήμη κάνει άλματα και αυτό δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί και στην αντιγήρανση, όπου το σωστό skincare και η νεανική όψη μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με νέους τρόπους. 

Η ανανέωση της επιδερμίδας, με αναζωογονητική λάμψη και σφριγηλότητα μπορεί να γίνει μη επεμβατικά, στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Το μυστικό είναι να επιλέξουμε θεραπείες ομορφιάς, που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου, έτσι ώστε να επιβραδυνθούν ή ακόμη και να αντιστραφούν τα σημάδια της γήρανσης.

Η απώλεια κολλαγόνου είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους, που εμφανίζονται οι πρώτες γραμμές και οι πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπό μας.

Κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 30 ετών, χάνουμε το 1-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών, δε, έχουμε χάσει το 10-20% του κολλαγόνου και από την ηλικία των 50 το 20-40%. Με λιγότερο κολλαγόνο, το δέρμα μας εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης, ρυτίδες και μάγουλα που «πέφτουν» και «κρεμάνε», καθώς έχουν χάσει μέρος του όγκου τους.

Με όλα αυτά γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να αναπληρώσουμε το χαμένο μας κολλαγόνο. Και όχι μόνο με τη βοήθεια μιας ενυδατικής κρέμας, όσο πλούσια σε πολύτιμα συστατικά κι αν είναι. Χρειάζεται παράλληλα και η παρέμβαση του ειδικού γιατρού, που, αφού μας ακούσει και διαπιστώσει τις ανάγκες μας, θα μας κάνει τις κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες θα βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας αλλά και της ποιότητας της επιδερμίδας μας.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, προτείνει δύο θεραπείες, για να περιορίσουμε αισθητά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και το χαλαρωμένο δέρμα.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

«Επιλέγουμε την ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, με στόχο να ενυδατώσουμε σε βάθος, να ανανεώσουμε και να επαναφέρουμε τη φυσική λάμψη και την ελαστικότητα στην επιδερμίδα μας», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Και προσθέτει: «Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή, χωρίς να προκαλεί αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό είναι φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Με το πέρασμα των ετών, η ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στον ιστό του προσώπου μειώνεται κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, εγχύεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, ενεργοποιώντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα γίνεται πάλι λαμπερή και φρέσκια», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός.

Κάθε πότε συνιστάται επανάληψη: H θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και μετά τη θεραπεία επιστρέφουμε κανονικά σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Σημεία εφαρμογής: Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ραδιοσυχνότητες Accent

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες Accent εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία όπου χρειάζεται και η λειτουργία της βασίζεται στη θερμότητα, η οποία διαχέεται στους ιστούς. Αυτή η διάχυση έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων και την παράλληλη ενεργοποίηση των ινοβλαστών, οι οποίοι προχωράνε στην παραγωγή κολλαγόνου.

«Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει λαμπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη στα «προβληματικά» σημεία», επισημαίνει ο ειδικός.

Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας: Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παραγάγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες, μονοπολικές και διπολικές, οι οποίες βοηθούν, ώστε να δούμε θεαματικές αλλαγές στο πρόσωπό μας. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες, με την ειδική κεφαλή, εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά, ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται, μέσα από την ειδική κεφαλή, πιο βαθιά.

Κάθε πότε είναι απαραίτητο να γίνεται: Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα και συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή επιστρέφουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Σημεία εφαρμογής:

⦁Γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, καθώς και το πρήξιμο, που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο.

⦁Στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.

⦁Στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση.

⦁Στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο.

Δυναμικός Συνδυασμός Θεραπειών

Η μεσοθεραπεία μπορεί άνετα να συνδυαστεί με τις ραδιοσυχνότητες. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη: «Με τον τρόπο αυτό διεγείρουμε δυναμικά τους ινοβλάστες και την ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα σύσφιξης και ενυδάτωσης. Μία σειρά θεραπειών με ραδιοσυχνότητες στο πρόσωπο, πριν από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος με μεσοθεραπεία, προσφέρει μία, ακόμη πιο ενισχυμένη λύση, ως προς την αναζωογόνηση του δέρματος».




Σχετικά Άρθρα