ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μυστικά ομορφιάς από το σεντούκι της γιαγιάς...

04 Οκτωβρίου 2021, 16:00

images

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, οπότε άρχισαν να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς η κοσμετολογία και η πλαστική χειρουργική, οι γυναίκες είχαν τα δικά τους μυστικά για την ομορφιά και τη διατήρηση της νεανικής όψης. Παρότι σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες καλλυντικά και θεραπείες για να επιτύχουμε το "ξεγέλασμα" του χρόνου, αξίζει να δοκιμάσουμε και μερικές από τις συνταγές προηγούμενων εποχών...

Κρύο νερό: Η πλύση του προσώπου με παγωμένο νερό, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, και οι κομπρέσες με πάγο, ήταν μια πάγια τακτική για σφριγηλό δέρμα προσώπου, που καταλαβαίνουμε και σήμερα ότι έχει μια βάση. Συσφίγγει έστω και προσωρινά...

Αγγούρι στα μάτια: Το κομμένα αγγούρι πάνω στα κλειστά βλέφαρα δημιουργεί τις συνθήκες για απώλεια του οιδήματος στην περιοχή. Κάποιες το χρησιμοποιούν και σήμερα πριν από μια έξοδο για να δείχνουν πιο ξεκούραστες.

Ναι στα λίγα παραπάνω κιλά: Η μόδα και η υγεία απαιτούν να μην έχουμε περιττά κιλά. Αλλά ανάλογα το κάθε πρόσωπο, υπάρχει ένα όριο από το οποίο όταν πέσουμε πιο κάτω, δείχνουμε αποστεωμένες και με αφυδατωμένο δέρμα. Το λίγο "μαγουλάκι" είναι απαραίτητο μετά τα 40...

Καλό ύπνο ανάσκελα στο κρεβάτι: Κάποιες σταρ του παλαιού Χόλιγουντ λέγεται ότι έκαναν το παν για να μην γυρίσουν στο πλάι ή μπρούμυτα αλλά να κοιμούνται όλο το βράδυ με τρόπο που το μάγουλό τους να μην ακουμπήσει στο μαξιλάρι. Λέγεται ότι μετά ειδικά την εμμηνόπαυση, κάνει πολύ καλό. Εξάλλου ο ύπνος τουλάχιστον 7 ώρες συνεχόμενες τη νύχτα θεωρείται συνταγή ομορφιάς.

Ασπράδι αυγού για καθαρισμό επιδερμίδας: Αν μέσα στο ασπράδι ενός αυγού βάλουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και μετά το απλώσουμε σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας τα βλέφαρα, σε 10 λεπτά θα έχει στεγνώσει και θα τραβιέται σαν λεπτό δέρμα. Μαζί του δε, θα παρασύρει νεκρά κύτταρα και κάποια μαύρα στίγματα.

Πολύ νερό: Είναι γνωστό και στις μέρες μας ότι η ενυδάτωση του δέρματος γίνεται βασικά εκ των έσω. Μέσω του νερού που καταναλώνουμε. Νερό υπάρχει σε όλα τα ροφήματα (καφέ, τσάι, χυμό κλπ) αλλά το απλό, καθαρό νερό είναι αυτό που μάς ωφελεί περισσότερο.

Καλός σύντροφος: Η γυναίκα που αγαπιέται, λάμπει και δείχνει νεότερη. Το έλεγαν οι γιαγιάδες αλλά το βλέπουμε και εμείς όταν μια φίλη μας συνάψει ένα δεσμό που την κάνει ευτυχισμένη. Αμέσως δείχνει νεότερη και τραβάει τα βλέμματα.


Σχετικά Άρθρα