ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορούμε να παρασκευάσουμε και μόνοι μας αρώματα

30 Ιανουαρίου 2020, 16:05

images

Λίγοι το γνωρίζουν αλλά είναι γεγονός! Όποιος ασχοληθεί λίγο παραπάνω, μπορεί να μάθει να παρασκευάζει μόνος το δικό του άρωμα. Το έκαναν άλλωστε χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας.

Η ωραία μυρωδιά στον άνθρωπο είναι μια πανάρχαια μνήμη και επιθυμία που παραπέμπει σε καθαριότητα και υγεία. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μία γυναίκα που αφήνει στο πέρασμά της ένα ωραίο άρωμα, διακριτικό ή λιγότερο διακριτικό ανάλογα την εποχή και την ώρα. Αλλά και στους άνδρες, ένα αρρενωπό after shave κάνει όλη τη διαφορά στην παρουσία τους.

Οι ειδικοί συστήνουν πριν βάλουμε το άρωμά μας να είμαστε καθαροί, στο σώμα και τα ρούχα ώστε να μην ανακατευτεί η μυρωδιά του αρώματος με τις φυσικές οσμές του σώματος. Επίσης συστήνουν να βάζουμε λίγο και να μην κάνουμε υπερβολές στην ποσότητα καθώς οδηγούμαστε σε αντίθετο αποτέλεσμα. Και βέβαια είναι πιο υγιεινό να το βάζουμε πάνω στα ρούχα και όχι κατευθείαν στην επιδερμίδα μας.

Ας δούμε πως μπορούμε να πειραματιστούμε και μόνοι μας στην παρασκευή αρωμάτων:

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για τα αιθέρια έλαια και το οινόπνευμα για καλλυντική χρήση και να αποφασίσουμε την ένταση του αρώματος που θέλουμε να παρασκευάσουμε, τον "χαρακτήρα" του, (πικάντικο, εσπεριδοειδή, φρουτώδη, βανίλια- κακό κλπ) και βέβαια αν θα προορίζεται για άνδρα ή γυναίκα.

Όταν αποφασιστούν τα παραπάνω, αγοράζουμε μερικά γυάλινα μπουκαλάκια και τα αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας. Για την παρασκευή του αρώματος θα χρειαστούμε επίσης έναν μετρητή για σταγόνες, αποσταγμένο νερό, φυτική γλυκερίνη σε υγρή μορφή και οινόπνευμα ή βότκα. Βάση μας θα αποτελέσει κάποιο έλαιο που συνήθως είναι το λάδι jojoba.

ΠΗΓΗ

greenplanet.org

Σχετικά Άρθρα