ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία κοπέλα ουκρανικής καταγωγής στέφθηκε Μις Ιαπωνία

05 Φεβρουαρίου 2024, 16:00

images

Ένα ουκρανικής καταγωγής μοντέλο, η 26χρονη Karolina Shiino στέφθηκε Μις Ιαπωνία. Ο ετήσιος διαγωνισμός Miss Nippon, ο οποίος παίρνει τον τίτλο του από το ιαπωνικό όνομα της χώρας, απονέμει την τιάρα στη διαγωνιζόμενη που θεωρείται ομορφότερη μεταξύ των Ιαπωνέζων. Η απόφαση να επιλεγεί μία νικήτρια με ευρωπαϊκές ρίζες, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς και το τι σημαίνει να είσαι Ιάπωνας.

«Ήθελα να με αναγνωρίσουν ως Ιαπωνέζα», δήλωσε στο CNN η Shiino, μια πολιτογραφημένη πολίτης που ζει στη Ναγκόγια από 5 ετών και μιλά άπταιστα ιαπωνικά. Η Shiino είπε ότι αντιμετώπισε δυσκολίες προκειμένου να γίνει αποδεκτή ως ντόπια, λόγω της εμφάνισής της και ήλπιζε ότι η νίκη της θα άλλαζε γνώμη στο κοινό για το ποιος μπορεί να θεωρηθεί Ιάπωνας.

«Σε τελική ανάλυση, ζούμε σε μια εποχή διαφορετικότητας - όπου η διαφορετικότητα είναι απαραίτητη», είπε. «Μου έλεγαν συνέχεια ότι δεν είμαι Γιαπωνέζα, αλλά είμαι απολύτως Γιαπωνέζα, οπότε μπήκα στο Μις Ιαπωνία πιστεύοντας ειλικρινά στον εαυτό μου. Ήμουν πολύ χαρούμενη που με αναγνώρισαν έτσι».

«Η Καρολίνα είναι ...Ιαπωνέζα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη νίκη της», έγραψε ένας σχολιαστής στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, συγκρίνοντάς την με διάφορους αθλητές που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και έχουν εκπροσωπήσει την Ιαπωνία σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες. «Είναι Ιάπωνες, το ίδιο και η Καρολίνα».

«Οι φυλετικές διακρίσεις είναι απαράδεκτες», έγραψε ο ιστορικός Hiroe Yamashita στο X, «αλλά εάν ο διαγωνισμός Miss Nippon βασίζεται στην έννοια της ομορφιάς, εύχομαι προσωπικά να βασιστεί στα πρότυπα της ιαπωνικής ομορφιάς. Με την εμφάνιση της Karolina Shiino, μια Γιαπωνέζα δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει με βάση τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς».

Η νίκη της Shiino έρχεται σχεδόν 10 χρόνια, αφότου η Ariana Miyamoto έγινε η πρώτη διαφυλετική διαγωνιζόμενη που στέφθηκε Μις Υφήλιος Ιαπωνίας, ένας από πολλούς άλλους τίτλους διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα