ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μετά τις διακοπές η ομορφιά μας θέλει ...αναδόμηση

24 Αυγούστου 2021, 16:00

images

Οι διακοπές μάς ξεκουράζουν και μάς κάνουν ούτως ή άλλως να δείχνουμε πιο ωραίοι. Αλλά με την συνεχή έκθεση στον ήλιο και την χαλαρότητα που επιδεικνύουμε, υπάρχουν κάποια σημεία του προσώπου και του σώματος που πρέπει να φροντίσουμε μετά την επιστροφή στη ρουτίνα...

Είναι τα μαλλιά σας άγρια σαν να βγήκατε πρόσφατα από τη ...ζούγκλα και το δέρμα σας όλο σημεία με ξεφλούδισμα και αφυδάτωση; Κανένα πρόβλημα. Η πολυήμερη επαφή με το θαλασσινό νερό και το νερό της πισίνας, η καθημερινή λήψη αλκοόλ, η έκθεση στον ήλιο και το γεγονός ότι δεν είχαμε όρεξη να βάζουμε κάθε βράδυ ενυδατικές κρέμες, άφησε μαλλιά, νύχια και επιδερμίδα αφυδατωμένα.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αναστραφεί με συγκεκριμένες κινήσεις:

- Καταρχάς φροντίζουμε για την εκ των έσω ενυδάτωση σταματώντας το αλκοόλ και τον υπερβολικό καφέ και πίνοντας πολύ νερό.

- Κάνουμε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για ένα κούρεμα των μαλλιών. Η έστω και ελάχιστη ανανέωση στις άκρες και μία επαγγελματική μάσκα ενυδάτωσης θα βοηθήσουν πολύ.

- Τα νύχια των γυναικών σε χέρια και πόδια είναι μια καλή ευκαιρία να μείνουν μια μια εβδομάδα χωρίς βαφή. Να κοπούν και να ξεκουραστούν με καθημερινά ενυδατικά προϊόντα πριν ξαπλώσουμε το βράδυ για ύπνο.

-Η επιδερμίδα στο σώμα και το πρόσωπο χρειάζονται απολέπιση και ενυδάτωση. Είτε το κάνουμε μόνοι στο σπίτι με προϊόντα του εμπορίου είτε εμπιστευόμαστε μία αισθητικό σε τουλάχιστον μία επίσκεψη.

- Σε ό,τι αφορά την διατροφή μας, τα λαχανικά και τα φρούτα σε αφθονία και στα τρία γεύματα της ημέρας, θα βοηθήσουν την ομορφιά μας να λάμψει και πάλι μέσα σε λίγες ημέρες και την ξηρότητα να μάς περιμένει ...το επόμενο καλοκαίρι!


Σχετικά Άρθρα