ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μεσήλικες beauty influencers προσφέρουν απλόχερα σοφές συμβουλές ομορφιάς

22 Ιανουαρίου 2024, 10:00

images

Ξεχάστε τις νέες τάσεις ομορφιάς του TikTok που δημιουργεί η νέα γενιά. Beauty influencers που έχουν περάσει τα 50, είναι αυτές που μοιράζονται τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν κάποια που επαναλαμβάνονται συχνά τα οποία και μοιραζόμαστε μαζί σας...

Η βαζελίνη μπορεί να κάνει καλό σε διάφορα προβλήματα ομορφιάς.

«Συχνά αστειεύομαι λέγοντας ότι αγαπώ τη βαζελίνη περισσότερο από το σύζυγό μου. Στο τελευταίο μου ταξίδι, έβγαλα μια φωτογραφία με το αγαπημένο μου "καλλυντικό". Είναι ένα βασικό προϊόν που χρησιμοποιώ καθημερινά. Τρίβω καθημερινά βαζελίνη στον καρπό, στα πόδια και στο λαιμό μου πριν εφαρμόσω το αγαπημένο μου άρωμα, επειδή η βαζελίνη βοηθά στο να διατηρείται περισσότερο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του αρώματος σας», δήλωσε η Tomiko Harvey, η 52χρονη δημιουργός περιεχομένου στο Password & Grub. Η ίδια μοιράζεται με τις άλλες γυναίκες ότι την βοηθά να κρατάει τα πέλματά της απαλά και απολεπισμένα.

Ενισχύστε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, μην τα κρύβετε.

«Το διαχρονικό μου beauty tip για τις νεότερες γενιές; Εστιάστε στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών σας αντί να τα καλύψετε με ένα έντονο μακιγιάζ. Η τάση ομορφιάς «less is better» αφορά το να αγκαλιάζουμε και να βελτιώνουμε το φυσικό δέρμα και την ομορφιά μας, να προάγουμε την αυτοπεποίθηση και να καλλιεργήσουμε ένα στυλ που αντέχει στο χρόνο». Αυτό δηλώνει η Violet Trikilis, μοντέλο και influencer. Η γνώση δεν είναι πρωτότυπη καθώς πολλές έμπειρες γυναίκες συμβουλεύουν τις νεότερες να μην "φορτώνονται" με μέικ-απ και έντονα χρώματα κραγιόν ρουζ και σκιές ματιών. Όλα τα παραπάνω κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται πιο μεγάλη κι αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο μόνο σε μία 15χρονη που θέλει να μοιάζει με 20 ετών!

Δεν είναι κάθε τάση για εσάς.

«Να θυμάστε: Το ότι μια τάση ομορφιάς είναι δημοφιλής, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για εσάς! Διαλέξτε, αλλά να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να ανανεώνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας ώστε να τη φέρετε στα μέτρα σας». Τάδε έφη η FiFi Milne, συντάκτρια του The FiFi Report και δεν έχει καθόλου άδικο. Ένα κόκκινο κραγιόν μπορεί να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά ενός νέου κοριτσιού με λευκή επιδερμίδα αλλά να "αγριεύει" το πρόσωπο μίας γυναίκας άνω των 50 ετών με μελαχρινή επιδερμίδα. Επίσης ένα άτομο με λιπαρή επιδερμίδα ίσως ωφελείται από τη συχνή απολέπιση αλλά ένα άλλο άτομο με ξηρή ή κανονική επιδερμίδα μπορεί και να κάνει κακό στην επιδερμίδα του.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του στήθους σας.

«Εφαρμόστε ένα καλής ποιότητας SPF και προστατεύστε το πρόσωπο και το στήθος σας από τον ήλιο φορώντας ένα μεγάλο καπέλο ή μένοντας στη σκιά. Ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευγνωμονεί!». Αυτό αναφέρει η Annamaria Kalebic, μια 52χρονη beauty influencer. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, είναι υπεύθυνες για το 50% της γήρανσης του δέρματος ενώ μπορεί να αποβούν και επικίνδυνες για την υγεία προκαλώντας κάποιο είδος καρκίνου.

Σχετικά Άρθρα