ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μεγαλύτερο στήθος για περισσότερη αυτοπεποίθηση

15 Οκτωβρίου 2019, 11:00

images

Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη για να αυξηθεί ο όγκος στους μαστούς γυναικών. Έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας με περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό.

Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος ή άδειο πτωτικό στήθος μετά από απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνες.

Όπως μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης, «οι πιο συνηθισμένες ηλικίες είναι αυτές μεταξύ 18 και 50 ετών. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται επίσης σε επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση ασύμμετρων μαστών καθώς και σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή».

Αλλά είναι επικίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;

Όπως σημειώνει ο γιατρός, μετά από συζητήσεις και έρευνες που έγιναν προ δεκαετίας, κυρίως στις Η.Π.Α από το F.D.A. διαπιστώθηκε ότι είναι ακίνδυνες, δεν προκαλούν παρενέργειες στον οργανισμό ή κακοήθειες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αισθητική χειρουργική όσο και στην αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους γίνεται με γενική νάρκωση και έχει διάρκεια 1-1,5 ώρα.

Οι τομές γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί από την επίσκεψη στο ιατρείο σε συνεννόηση γιατρού και ασθενούς και δεν ξεπερνούν τα 4 cm και μέσα από αυτές τις τομές δημιουργείται μια θήκη (τσέπη), είτε κάτω από το θωρακικό μυ, είτε πάνω από αυτόν, όπου τοποθετείται η πρόθεση της σιλικόνης.

Τελευταία συνηθίζεται όταν οι προθέσεις σιλικόνης τοποθετούνται πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Οι τομές συρράπτονται με τρόπο που σχεδόν δεν αφήνουν σημάδια.

Η ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί να φύγει την ίδια μέρα για το σπίτι της.

Υπάρχει μία ήπια πιεστική επίδεση για τις πρώτες 3-4 ημέρες και στη συνέχεια και για περίπου ένα μήνα φορά έναν ειδικό στηθόδεσμο που παρέχει ασφάλεια προστατεύοντας το χειρουργημένο στήθος.

Της απαγορεύεται να σηκώσει βάρη, να κάνει απότομες κινήσεις και δεν οδηγεί για 10 ημέρες.

Γυμναστήριο επιτρέπεται μετά από ένα μήνα περίπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για να έχετε μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία.

Σχετικά Άρθρα