ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μάσκες ομορφιάς φτιαγμένες στο σπίτι με αγνά υλικά

18 September 2022, 09:00

images

Επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία σε καλλυντικά; Η λύση είναι την κουζίνα σας! Το Elle μοιράζεται συνταγές για μάσκες προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα πιο απλά υλικά.

1. Μάσκα κατά της ξηροδερμίας

Εάν έχετε εξαντλήσει τα αποθέματά σας από ορούς υαλουρονικού οξέος και το ξηρό δέρμα δεν βελτιώνεται, τότε η παρακάτω συνταγή μάσκας προσώπου είναι αυτό που χρειάζεστε:

⦁ 6 κουταλιές της σούπας άργιλο

⦁ 2 κουταλιές της σούπας χυμό αλόης

⦁ 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

⦁ λίγο νερό.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να σχηματίσετε μια λεία πάστα, κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Συνταγή μάσκας προσώπου για να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το δέρμα σας

Αφήστε τη συνταγή για σπιτική μάσκα προσώπου της διατροφολόγου Rosemary Ferguson να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το δέρμα σας σε μια στιγμή:

⦁ 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

⦁ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

⦁ ¼ από ώριμο αβοκάντο

⦁ 2 σταγόνες λάδι λεβάντας.

Αυτή η μάσκα προσώπου προσφέρει βαθιά ενυδάτωση χάρη στο λάδι καρύδας και καταπραΰνει την ερυθρότητα με το έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε με ένα πινέλο μάσκας προσώπου.

3. Συνταγή μάσκας προσώπου για βελτίωση της ανομοιόμορφης υφής και του τόνου του δέρματος

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα για περιποίηση προσώπου ή να εφοδιάζεστε με scrub για να επιτύχετε εξαιρετικά απαλό δέρμα:

⦁ 1 κουταλιά της σούπας φυσικό γιαούρτι

⦁ 1 κουταλιά της σούπας μέλι

⦁ 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη.

Ακριβώς όπως το γάλα, το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή γαλακτικού οξέος, που βελτιώνει ορατά το δέρμα, αφαιρώντας τα τραχιά και άτονα κύτταρα της επιφάνειας για να αποκαλύψει πολύ νεότερα και φωτεινότερα.

4. Συνταγή μάσκας προσώπου για καταπολέμηση της ακμής και των ατελειών

Είτε πρόκειται για ακμή είτε για ενοχλητικά λευκά στίγματα, η μάσκα αυτή θα συμβάλει στην καταπολέμησή τους.

⦁ 1 κουταλιά της σούπας μέλι manuka

⦁ 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

⦁ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της Νεκράς Θάλασσας.

Όλα αυτά τα συστατικά από κοινού, εξαπολύουν μια τριπλή επίθεση στη μόλυνση, τον ερεθισμό, το πρήξιμο και το υπερβολικό σμήγμα που μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε κηλίδες και μαύρα στίγματα.

Απλώς ανακατέψτε τα μαζί, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο βάσης για να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.


Σχετικά Άρθρα