ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λύνουμε τις απορίες μας για την λιποαναρρόφηση

02 Οκτωβρίου 2019, 10:00

images

Οι πλαστικοί χειρουργοί το έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και δεκαετίες: Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με κανονικό βάρος αλλά τοπική εναπόθεση λίπους που δεν φεύγει με άλλο τρόπο, είναι ασφαλής και δεν επιτρέπει την επανεμφάνιση του λίπους στις ίδιες περιοχές ούτε «μεταναστεύει» το περίσσιο λίπος σε άλλα σημεία.

Τα «ψωμάκια», η κοιλιά, τα λαγόνια (επάνω μέρος γλουτών), το εσωτερικό παχάκι στα γόνατα και το διπλοσάγονο (προγούλι) είναι τα πιο συνηθισμένα σημεία στα οποία γίνεται λιποαναρρόφηση.

Στους άνδρες συνηθισμένα σημεία είναι οι μαστοί (όταν υπάρχει γυναικομαστία) και τα παχάκια γύρω από τη μέση.

Πρόκειται για μία ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλή, αποτελεσματική και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας μέθοδο μόνιμης απώλειας τοπικού λίπους.

Βεβαίως αν φάμε, θα παχύνουμε. Αλλά ομοιόμορφα. Χωρίς να φουσκώσει πάλι ένα σημείο του σώματος όπως συνέβαινε πριν από την λιποαναρρόφηση.

Οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν λίγο πόνο και ενοχλήσεις για κάποιες μέρες ενώ αν η έκταση δεν είναι μεγάλη, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και το άτομο φεύγει για το σπίτι του μετά από μερικές ώρες.

Σήμερα η λιποαναρρόφηση γίνεται με διάφορες μεθόδους, με την κλασική μέθοδο, με laser, με ραδιοσυχνότητες, να είναι τρισδιάστατη (3D) ή τεσσάρων διαστάσεων (4D), να εφαρμοστεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με ειδικά νήματα, με λιπογλυπτική κ.λπ.

Την μέθοδο θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός σε συνεργασία με τον ασθενή του που έχει φυσικά τον τελευταίο λόγο για αυτά που θα συμβούν στο σώμα του.

Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μεθόδους χωρίς κίνδυνο όταν εφαρμόζονται από έμπειρους, εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς.

Για αυτό η μόνη «ανησυχία» που δικαιούμαστε να έχουμε, είναι η επιλογή του γιατρού.

ΠΗΓΗ: American Society of Plastic Surgeons

Σχετικά Άρθρα