ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λευκά δόντια με φυσικές συνταγές

03 Μαρτίου 2020, 16:05

images

Το ιδανικό είναι να ζητάμε σε όλα την βοήθεια ειδικού, στην προκειμένη περίπτωση οδοντιάτρου. Εκείνος θα κρίνει αν όντως τα δόντια μας χρειάζονται λεύκανση και ποια είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να το επιτύχουμε. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση στον ειδικό και θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς φυσικό, ας είναι ένα από τα παρακάτω κι όχι επικίνδυνα "γιατροσόφια" με χημικές ενώσεις και ουσίες που μπορούν να βλάψουν όχι μόνο την στοματική μας υγεία αλλά την υγεία μας συνολικά!

Καταρχάς πριν ασχοληθούμε με την απόχρωση των δοντιών μας, πρέπει να ασχοληθούμε με την υγεία τους. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ακολουθούμε δύο βασικούς κανόνες:

1- Να επισκεπτόμαστε οδοντίατρο μία φορά το έτος προληπτικά.

2-Να βουρτσίζουμε δύο φορές την ημέρα τα δόντια μας.

Τηρουμένων αυτών των κανόνων, μπορούμε να δοκιμάσουμε να καταναλώνουμε κάποια τρόφιμα που τους κάνουν καλό και να τα τρίβουμε με κάποια που εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστό ότι τα διατηρούν πιο λευκά.

Πρώτη σε αυτόν τον κατάλογο είναι η μαγειρική σόδα. Δεύτερο είναι το αλάτι. Και αμέσως μετά είναι κάποια φρούτα όπως η φράουλα, το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, το οποίο δρα ως ένα είδος φυσικού λευκαντικού. Από την πλευρά της, η μαγειρική σόδα έχει ήπια λειαντική δράση και είναι πολύ αλκαλική, βοηθώντας στην εξουδετέρωση της φυσικής οξύτητας του χυμού λεμονιού. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο είναι ιδανικός για την λεύκανση των δοντιών. Αρκεί να μην το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Όχι δηλαδή παραπάνω από μία φορά το μήνα.

Επίσης, το βούρτσισμα των δοντιών με πολτοποιημένες φράουλες βοηθά πολύ στην λεύκανση των δοντιών. Το ίδιο συμβαίνει και με το τρίψιμο των δοντιών με το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού που περιέχει λιμονένιο, μια ουσία χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών. 

Σχετικά Άρθρα