ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λαμπερό και ενυδατωμένο πρόσωπο -ασπίδα στη γήρανση

08 Ιουλίου 2020, 15:00

images

Το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται extra περιποίηση καθώς η έντονη ηλιοφάνεια, σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό, αναγκάζουν το δέρμα μας να χάνει τη λάμψη και την ανθεκτικότητά του.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, εξηγεί ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες ώστε να διατηρήσουμε φρέσκο, λαμπερό και ενυδατωμένο το πρόσωπό μας.

Ενυδάτωση προσώπου με μεσοθεραπεία

Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό, είναι η ιδανική μέθοδος για να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας σε βάθος και να το προστατεύσουμε από την ξηρότητα.

«Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και σε όλο το πρόσωπο, με τη μορφή της μεσοθεραπείας προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Κάνουμε μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα και υαλουρονικό σε σημεία του προσώπου – λαιμού - ντεκολτέ, προσφέροντας ενυδάτωση και λάμψη. Η μεσοθεραπεία προσφέρει άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο και το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια», εξηγεί ο γιατρός.

Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του βελτιώνεται με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του υαλουρονικού (αραιωμένου) στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη θεραπεία και είναι απόλυτα ασφαλής.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από 3-6 μήνες ανάλογα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Τέλος το υαλουρονικό οξύ, πέρα από την ενυδάτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να δώσει όγκο σε σημεία του προσώπου και να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τες».

Εφαρμόζεται στο πρόσωπο για να διορθώσουμε τις ρινοπαρειακές αύλακες, δηλ. τις βαθιές γραμμές οι οποίες ξεκινούν από την μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Επίσης εφαρμόζεται για να τονιστούν τα ζυγωματικά στο πρόσωπο, που λόγω απώλειας βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης έχουν χάσει τον όγκο τους, αλλά και για να δώσουμε όγκο στα χείλη. Η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Υπάρχει περίπτωση μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μελανιά, που όμως σταδιακά υποχωρούν. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και ένα χρόνο.

Tα νέας γενιάς υαλουρονικά:

•προσφέρουν φυσικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο

•είναι πιο εύκολα στη χρήση

•διαθέτουν ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λιδοκαϊνη), με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται σε σχέση με τα παλαιότερα υαλουρονικά.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής φαίνονται κατευθείαν, με διάρκεια έως περίπου 12 μήνες, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

www.agaitanis.gr



Σχετικά Άρθρα