ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και πραγματικότητα

30 Μαρτίου 2022, 16:00

images

Η κυτταρίτιδα ή όψη "φλοιού πορτοκαλιού" όπως συνηθίζουν να την περιγράφουν στις συσκευασίες κάποιων ειδικών προϊόντων, είναι ένα πρόβλημα γένους θηλυκού που ταλαιπωρεί μικρές και μεγάλες -μερικές φορές- χωρίς δυνατότητα πλήρους απαλλαγής από αυτό. Παρά τους τόνους μελανιού που έχουν δαπανηθεί για την ανάλυση αυτής της κατάστασης, κάποιοι μύθοι συνεχίζουν να υπάρχουν και να μπερδεύουν τις γυναίκες...

Μύθος 1: Κυτταρίτιδα έχουν μόνο οι παχουλές.

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ορατό ακόμα και σε γυναίκες με πολύ αδύνατο σώμα.

Μύθος 2: Αν γυμναστείς θα φύγει.

Πάλι δυστυχώς, ακόμα και αθλήτριες έχουν κυτταρίτιδα σε κάποια σημεία των μηρών.

Μύθος 3: Η τάδε κρέμα την εξαφανίζει.

Κανένα προϊόν από μόνο του, με απλή επάλειψη, δεν μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα. Ορισμένα καταφέρνουν απλώς να βελτιώσουν λίγο την εικόνα κυρίως επειδή ενυδατώνουν την επιδερμίδα και συσφίγγουν τοπικά το δέρμα.

Μύθος 4: Το μασάζ κάνει κακό.

Το σωστό, επαγγελματικό μασάζ, με τα χέρια ή με ειδικά μηχανήματα, μπορεί να κάνει μόνο καλό. Προσοχή σε μη επαγγελματίες και σε συνεχή δυνατά μασάζ.

Μύθος 5: Κάποιες τροφές βελτιώνουν και κάποιες επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα.

Όταν η γυναίκα είναι πρησμένη, τότε η κυτταρίτιδα φαίνεται περισσότερο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται πάντα εκεί ανεξαρτήτως οιδήματος, τροφών και νερού.

Μύθος 6: Οι ειδικές φόρμες που μάς κάνουν να ιδρώνουμε και οι σάουνες "λιώνουν" το λίπος.

Καταρχάς, το λίπος -ακόμα κι αν υπήρχε τρόπος να λιώσει κυριολεκτικά- δεν χωράει ως μόριο να περάσει από το δέρμα και να βγει με τον ιδρώτα, που είναι νερό.

Μύθος 7: Κυτταρίτιδα έχουν μόνο οι μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες.

Μια προσεκτική ματιά στις παραλίες το καλοκαίρι θα σάς πείσει για το αντίθετο. Κυτταρίτιδα βλέπουμε σε μικρά κοριτσάκια, σε νεαρές κοπέλες αλλά και σε μεγάλες γυναίκες. 

Η πραγματικότητα

Για να μειώσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού και επαγγελματία αισθητικού. Άλλες περιπτώσεις χρειάζονται ιατρική επέμβαση κι άλλες μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς με θεραπείες αισθητικής και ειδικά μηχανήματα. Σίγουρα μια διατροφή με ελάχιστο αλάτι και ζάχαρη και πολλά λαχανικά και νερό, μπορεί να βοηθήσει. Αλλά όχι ότι από μόνη της θα λύσει το πρόβλημα.


Σχετικά Άρθρα