ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κυτταρίτιδα, επιδερμική χαλάρωση ή και τα δύο;

25 Απριλίου 2023, 16:00

images

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι δύο πρωτεΐνες που ο οργανισμός μας παράγει όσο είμαστε νέοι για να έχουμε λείο και σφριγηλό δέρμα. Η πρώτη είναι ένα δίκτυο ινών που στηρίζει την επιδερμίδα και η δεύτερη προσφέρει στην επιδερμίδα σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Αλλά ο χρόνος μειώνει την έκκρισή τους και οι διακυμάνσεις στα κιλά χαλούν ούτως ή άλλως το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνουν οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά και τα μπράτσα μας σαν να έχουν ρυτίδες, πτώση ή κυτταρίτιδα.

Στον αγώνα για ένα ωραίο σώμα χωρίς σημεία που κρέμονται ή δείχνουν ανομοιόμορφα και γηρασμένα, η γυμναστική μπορεί να συνεισφέρει μόνο σε επίπεδο μυϊκής τόνωσης. Εξωτερικά, αν το δέρμα είναι χαλαρό και με πτυχώσεις, βαθουλώματα και ρυτίδες χαλάει όλη την εικόνα του σώματος. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι περισσότερες γυναίκες αυτήν την εποχή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αισθητικό πρόβλημα...

Προϊόντα με συστατικά, που μπορούν να διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ειδικά λέϊζερ και παλμικού φωτός μηχανήματα που υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα, χειρομασάζ και άλλες μέθοδοι όπως είναι η κρυοθεραπεία, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρωτιά. Σε ό,τι αφορά τα συστατικά σε καλλυντική μορφή, έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει η ρετινόλη, τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τα υδροξυοξέα, τα πεπτίδια και η καφεΐνη. 

Το καλύτερο είναι να αποταθεί η γυναίκα σε δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για να εντοπίσει αν το πρόβλημά της είναι το περίσσιο λίπος, η κυτταρίτιδα, η χαλάρωση του δέρματος ή συνδυασμός των παραπάνω και να λάβει εξειδικευμένες οδηγίες για την κατάλληλη θεραπεία. Σημαντικό είναι επίσης, όσες έχουν τάση να παρουσιάζουν το πρόβλημα, να διατηρούν σταθερά τα κιλά τους (αποφυγή του φαινομένου γιο-γιο) και να κάνουν τις κατάλληλες θεραπείες καθόλη τη διάρκεια του έτους, και όχι μόνο ένα ή δύο μήνες πριν φορέσουν το μαγιό!

Σχετικά Άρθρα