ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η περιποίηση της επιδερμίδας πρέπει να ξεκινάει νωρίς...

26 Νοεμβρίου 2019, 14:15

images

Ο Δρ Dennis Gross είναι διάσημος δερματολόγος του Χόλιγουντ ο οποίος μάλιστα υπογράφει την δική του σειρά καλλυντικών με θεραπείες που μπορεί να κάνει όποιος θέλει μόνος του στο σπίτι. Όταν τον ρωτούν να δώσει την συμβουλή νούμερο ένα για την αντιγήρανση απαντά: "Να ξεκινάτε από νωρίς την αντιγηραντική φροντίδα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες στην φροντίδα της επιδερμίδας τους είναι ότι ξεκινάνε πολύ αργά να χρησιμοποιούν προϊόντα που προλαμβάνουν ή καθυστερούν την γήρανση". 

Όπως λέει ο διάσημος δερματολόγος, οι γυναίκες πρέπει να βάλουν στην καθημερινή τους φροντίδα την έννοια της πρόληψης από την ηλικία των 20 ετών καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ήδη από τα 25 οι δύο δομικές πρωτείνες της επιδερμίδας, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, αρχίζουν να μειώνονται. Ομοίως αρχίζει να μειώνεται και η διασικασία ανανέωσης των κυττάρων.

Έτσι, ο καθαρισμός, τα peeling που γίνεται στο σπίτι, η ενυδατική κρέμα, η κρέμα ματιών και το αντηλιακό είναι τα "όπλα" ομορφιάς της γυναίκας από την δεκαετία των 20 χρόνων της.  Εξηγεί γιατί: "Ο καθαρισμός είναι σημαντικός για να απομακρύνει τους ρύπους από την επιδερμίδα, ειδικά πριν τον ύπνο. Ένα χημικό peeling που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και τη σκόνη, θα ανοίξει τους πόρους και θα προετοιμάσει καλύτερα την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα φροντίδας.

Η ενυδατική θα προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται ώστε να δείχνει φωτεινή και ελαστική, η κρέμα ματιών θα τονώσει εκ των έσω την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και θα δώσει φωτεινότητα ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης σε υψηλά επίπεδα. Τέλος, το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθημερινά, ακόμα και αν έξω έχει συννεφιά", συστήνει ο δερματολόγος.





Σχετικά Άρθρα