ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ομορφιά στα χρόνια της πανδημίας

12 Ιανουαρίου 2021, 16:00

images

Η πανδημία, οι καραντίνες και η εργασία από το σπίτι έχουν αφήσει ήδη το στίγμα τους στην ομορφιά μας καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει βάλει κιλά, παραμένει όλη μέρα με τις πυζάμες χάνοντας την σφαιρική εικόνα που είχε για το σώμα του, και οι γυναίκες σταμάτησαν να φροντίζουν τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα τους...

Αλλά δεν είναι ανάγκη να χάσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζητήματα εμφάνισης συνδέονται στενά με την ψυχολογία και την υγεία με αποτέλεσμα να αποτελεί μέγα λάθος η εγκατάλειψη του εαυτού μας.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές ψυχολόγων, διαιτολόγων και δερματολόγων:

-Μην μένετε όλη μέρα με τις πυζάμες. Βάλτε το πρωί ένα σπορ ρουχαλάκι και όταν θα βγείτε για τις απαραίτητες αγορές, αλλάξτε για να σας αλλάξει και η διάθεση. Επίσης, όταν δεν δοκιμάζουμε τα ρούχα μας, χάνουμε την επαφή με την κατάσταση του σώματος και αργούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι παχύναμε.

- Να λούζεστε το ίδιο συχνά με πριν και να χτενίζεστε κάποιες φορές σαν να πρόκειται να βγείτε το βράδυ. Η περιποίηση βελτιώσει την ψυχολογία την δική μας αλλά και των ανθρώπων που ζουν στο ίδιο σπίτι μαζί μας.

-Να φοράτε πάντα κρέμα ημέρας, όπως κάνατε και πριν την πανδημία. Ίσως να μην βγαίνετε τόσο έξω αλλά έστω και στο μπαλκόνι, εκτιθέμεθα στην ηλιακή ακτινοβολία. Κι άλλωστε η επιδερμίδα έχει ανάγκη για ενυδάτωση.

-Να ασκείστε καθημερινά έστω και μέσα στο σπίτι. Να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού με ένταση και ρυθμό. Να ανεβαίνετε με τις σκάλες και όχι με ανελκυστήρα. Να πηγαίνετε με τα πόδια στο σούπερ μάρκετ (αν είναι στο χιλιόμετρο κι αν δεν έχετε να ψωνίσετε πολλά πράγματα). Συνδυάστε την βόλτα, τα ψώνια και την άθληση και νιώστε καλύτερα.

- Να δίνετε τακτικά μέσα στην εβδομάδα διαδικτυακό ραντεβού με τους φίλους σας ώστε να μιλάτε, να μοιράζεστε τους προβληματισμούς, να μαθαίνετε τα νέα τους. Μην αποκόβεστε από όσους αποτελούν την παρέα σας.

-Να μην αμελείτε τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις στο γιατρό. Η πανδημία κάποτε θα τελειώσει. Καλό είναι να μην έχουν χαλάσει τα δόντια μας, να μην έχουμε να πάμε στο γυναικολόγο δύο χρόνια, να μην έχουμε αμελήσει την μαστογραφία και τόσα άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Σχετικά Άρθρα