ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ομορφιά δεν εξαιρεί την αναπηρία, την ασθένεια και την ατέλεια

29 Ιανουαρίου 2020, 16:05

images

Μία όμορφη γυναίκα μπορεί να έχει ένα σημάδι στο πρόσωπο, ή να έχει χάσει σε ατύχημα ένα μέλος της, ή να της έπεσαν τα μαλλιά στη χημειοθεραπεία... Τα παραπάνω δεν αποτελούν καταστάσεις για τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπεται, ούτε της αφαιρούν το δικαίωμα να είναι και να νιώθει θηλυκή και ποθητή! Αυτό προσπαθούν να προωθήσουν κατασκευάζοντας κούκλες με ατέλειες...

Μια κλασική Μπάρμπι κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, μια άλλη δεν έχει καθόλου μαλλιά, μία τρίτη έχει λεύκη στο πρόσωπο και τα χέρια και μια άλλη φοράει προσθετικό πόδι.

Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών που κατασκευάζει την πιο διάσημη ίσως την τελευταία 30ετία κούκλα στο κόσμο, αποφάσισε να κάνει ένα άνοιγμα στη διαφορετικότητα και να "εκπαιδεύσει" τα μικρά κοριτσάκια να βλέπουν γυναίκες με προβλήματα υγείας που δεν τις εμποδίζουν να είναι ωραίες και να χαμογελούν στην ζωή.

Η ίδια εταιρία το 2017 έφτιαξε και μια Μπάρμπι που φόραγε χιτζάμπ, χαρακτηριστικό κάλυμμα κεφαλιού για μουσουλμάνες προσπαθώντας να περάσει στα παιδιά γενικά την αποδοχή στο διαφορετικό. Η σειρά με τις κούκλες που παρουσιάζονται με ασθένειες και αναπηρίες όμως, είναι ένα "χτύπημα" στην περιθωριοποίηση που επιβάλλουν κάποια παιδιά σε συνομηλίκους τους επειδή έχουν κάποια αναπηρία ή δυσμορφία. 

Και όχι μόνο παιδιά...

Και πολλοί ενήλικες νιώθουν άβολα να έχουν στην παρέα τους ένα άτομο που διαφέρει από τα άλλα είτε επειδή έχει κάποια δυσμορφία, είτε επειδή συνηθίζει να ντύνεται και να χτενίζεται με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Όταν η εκπαίδευση να το αντέχουμε αυτό ξεκινάει από την παιδική ηλικία με μία τέτοια, ...ατελή κούκλα, τότε είναι πιο εύκολο να εξελιχθούμε σε ενήλικες καταδεκτικούς και ανεκτικούς με τη διαφορετικότητα!

Σχετικά Άρθρα