ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Έλεν Μίρεν σιχαίνεται την λέξη "ομορφιά"

04 Δεκεμβρίου 2019, 14:05

images

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 70 της χρόνια και παρότι απολαμβάνει την αγάπη και την προσοχή εκατομμυρίων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, αρνείται να κάνει πλαστικές επεμβάσεις. Η Έλεν Μίρεν είναι μια αντι-σταρ του Χόλιγουντ! Γεννημένη στη Βρετανία έχει καταφέρει να βραβευτεί με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, με τέσσερα BAFTAs, με τρεις Χρυσές Σφαίρες, με τέσσερα Βραβεία Έμμυ και με δύο Βραβεία Καλύτερης Υποκριτικής, από το Φεστιβάλ Καννών. Όταν ακούει την λέξη "ομορφιά", όμως, γίνεται έξαλλη!

"Τι πάει να πει "¨αντιγηραντικό προϊόν; Πως μπορείς να κάνεις τον ήλιο να μην ανατέλλει και τον χρόνο να σταματήσει", αναρωτήθηκε σε μια τελευταία της συνέντευξη σε βρετανικό περιοδικό με τίτλο "δεν θέλω να πεθάνω νέα, οπότε γερνάω"!

Η διάσημη ηθοποιός έκανε αίσθηση σχολιάζοντας: "Τι νόημα έχει να αγοράσω στην ηλικία μου ένα προϊόν που το διαφημίζει μια 15χρονη με τέλειο δέρμα; Δεν θα ξαναγίνω ποτέ έτσι".

Η Κάρεν Μίρεν συστήνει εξάλλου, να μην χρησιμοποιούμε ούτε ως επιφώνημα την λέξη "όμορφα" ή "ομορφιά" ούτε επίσης για να περιγράψουμε έναν άνθρωπο. "Τι μπορεί να νιώθει κάποιος που γεννήθηκε άσχημος και ακούει συνεχώς να θαυμάζουμε και να θεωρούμε σημαντικούς αυτούς που είναι όμορφοι;", αναρωτιέται.

Η ίδια λέει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση και ειδικά από τα φυσικά χαρακτηριστικά που έχουν από την γέννησή τους, Η συμπεριφορά αυτή τους βάζει στο περιθώριο ενώ φορτώνει και εμάς με προσδοκίες για να γίνουμε πιο ωραίοι,

Και καταλήγει συστήνοντας να μεγαλώνουμε όπως εκείνη, αποδεχόμενοι τις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνιος στην εμφάνισή μας. 

Αν θέλουμε να μείνουμε "νέοι" πρέπει να έχουμε ενδιαφέροντα, νέες ιδέες, στόχους, υποχρεώσεις, συστήνει η διάσημη ηθοποιός, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για την εποχή μας.

ΠΗΓΗ

Βρετανικό περιοδικό Grazia

Σχετικά Άρθρα