ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φυσική ομορφιά με τη βοήθεια της Επιστήμης

23 Μαρτίου 2022, 16:00

images

Γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν μία φορά το χρόνο στο ιατρείο του δερματολόγου ή του πλαστικού χειρουργού τους για μια μικρή ανανέωση που θα βοηθήσει να ξεγελάσουν το χρόνο αλλά και τον περίγυρό τους που δεν αντιλαμβάνεται την ...επίσκεψη αυτή.

Αν η θεραπεία στην οποία υποβαλλόμαστε, δεν κάνει κακό στην υγεία μας και δεν μάς παραμορφώνει αλλά αποτελεί μια ανεπαίσθητη ανανέωση, τότε αξίζει να το δοκιμάσουμε εφόσον διαθέτουμε τα χρήματα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι που ξεγελούν ακόμα και όσους μάς βλέπουν καθημερινά:

- Ενέσιμα: Το γνωστό εδώ και δεκαετίες Botox, χαλαρώνει τους μυς και με τον τρόπο αυτό μπορεί να δείξει πολύ νεότερο το πρόσωπό μας ειδικά στο μέτωπο και στην έξω γωνία των ματιών (πόδι της χήνας). Το ίδιο "φάρμακο" που είναι μια τοξίνη, χρησιμοποιείται σε νευρολογικά προβλήματα και στη θεραπεία της υπεριδρωσίας. Ο οργανισμός το μεταβολίζει μετά από μερικούς μήνες, (4-8 συνήθως ανάλογα τον οργανισμό) και έτσι τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα. 

Από την άλλη πλευρά, τα ενέσιμα με υαλουρονικό οξύ γεμίζουν βαθιές ρυτίδες, όπως είναι οι ρινοπαριακές, ανανεώνουν τα χείλη και αυξάνουν τον όγκο σε σημεία του προσώπου που το χρειαζόμαστε. Είναι φυσικό υλικό που ανανεώνει το δέρμα και επίσης μεταβολίζεται μετά από μερικούς μήνες ανάλογα το είδος του. Τέλος, υπάρχουν οι ενέσιμες θεραπείες με διάφορα υλικά που εφαρμόζονται με λεπτές βελόνες στην επιδερμίδα (μεσοθεραπεία) και δίνουν μια εικόνα γενικής ανανέωσης του προσώπου.

- Ραδιοσυχνότητες και λέϊζερ: Ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε στο πρόσωπό σας, είτε είναι λεπτές ρυτίδες, είτε χαλάρωση, είτε υπερβολικό λίπος στα μάγουλα και το διπλοσάγωνο, είτε ακόμα πανάδες υπάρχουν σήμερα τεχνολογίες που με μερικές 3-4 θεραπείες βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας. Ζητήστε να σάς ενημερώσει ένας δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός που διαθέτει σχετικές τεχνολογίες στο ιατρείο του.

-Καθαρισμοί και ενυδατώσεις του δέρματος: Παλιότερα γνωρίζαμε τον καθαρισμό με ατμό και στη συνέχεια πίεση των πόρων για να βγει το σμήγμα. Η μέθοδος αυτή συνεχίζει φυσικά να υπάρχει και να χρησιμοποιείται με επιτυχία αλλά σήμερα υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες μέθοδοι που δεν απαιτούν όλες πίεση των πόρων. 

Ενημερωθείτε πάλι από ειδικό γιατρό. Ομοίως, η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος έχει αναδειχτεί σε μια νέα "επιστήμη" με δεκάδες προϊόντα και μεθόδους να εφαρμόζονται στα ιατρεία.

- Νήματα: Ο ειδικός γιατρός μπορεί να ανορθώσει τα μάγουλα και το λαιμό σας (αλλά και μέρη του σώματος) εισάγοντας με τη βοήθεια ειδικών βελόνων και υπό τοπική αναισθησία, ειδικού τύπου "νήματα" που σκοπό έχουν την ανόρθωση. Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και ασφαλής. 

Σχετικά Άρθρα